![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus ca am citit cartea in 2002-2003 si am ramas cu sechele din cauza ei ... Eu unul as arunca'o pe foc ... O completa ratacire careia ii cad des prada tinerii ! Daca tu vrei sa crezi ca parintele era sfant e treaba ta ! Da nu e dreptul tau sa impui altora ... lucrul acesta ! Si da ! au legatura cartile "Despre Vise si Vedenii"/"Inselarea de sine" cu cazul acesta, pt ca in ele se vorbeste despre falsi evlaviosi povatuitori, despre mandrie, despre slava-desarta, despre pareri gresite, despre minuni mincinoase, despre vedenii mincinoase, despre calugari care si-au pierdut si viata din cauza vedeniilor mincinoase, despre motivele neputreziirii si despre adevaratele moaste, despre ascultarea la modul de om normal de Biserica, despre prea multa postire .... Cea ce tu nu recunosti esti ca tu pentru ca tii la parintele Arsenie esti gata sa ii iei apararea prin orice mijloc, chiar daca s-ar putea sa gresesti . Nu poti sa iei drept adevarat orice cuvant din popor ... aduti aminte de povestea lui Ion Creanga cu Nora si soacra care plangeau ca vai doamne o sa-i cada in cap copilasului nu stiu ce, cu omul care se straduia sa duca in casa lumina cu oborocul, cu bietele nuci pe care le silea altul bietul de el sa le urce in pod cu protzapul ! Fii cu pace ! Nu ma astept sa te vindeci prea devreme de boala asta si probabil ca imi vei zice din nou trunchiat ... daca-i asa sa stii ca trunchiate sunt raspunsurile tale .... pt ca nu vrei sa acepti nici cea mai mica injosire ! Si eu gresesc ... toata lumea mai greseste ... e lucru omenesc ... si de foarte multe ori gresim in ceea ce credem ! Din acest motiv nici parinti mai batrani din biserica nu spun lucrurile dintr-o data ... ca si cum ar fi certi pentru ca ei lasa lucrurile sa se aseze, judeca dintr-o parte si din alta .... asteapta, cugeta cu indelunga rabdare .... Pace ! ----------------- Sa aveti grija ! Ca puteti sa distrugeti vietile unori tineri cu cuvintele voastre de evlavie-inselata ... si sa le faceti viata amara ! Si s-ai faceti sa renunte la facultate zicand ca oamenii n-au nevoie sa invete, ca stiinta din ziua de azi aduce NUMAI rele ! Si s-ai faceti sa creda ca casatoria e doar o ingaduita [spurcata] si ca numai monahismul e viata adevarata pt ORICE om de pe pamant ! S-ai faceti sa fie plin de ura pt orice om care nu e ortodox, si sai faceti sai judece pe cei de alta credinta ca si cum ar fi ei Dumnezeu ! S-ai faceti sa priveasca tehnologia din ziua de azi ca pe o intrupare a diavolului ... si sa le interziceti orice legatura cu orice ! S-ai faceti sa creada ca a rade, a fi vesel in limitele bunului simt e un mare pacat ! S-ai faceti ultra rigoristi dogmatici .... in asa fel incat daca ar fi grav bolnavi si ar fi vineri si ar avea nevoie sa manance lapte sa inoculati in cap ca e cel mai mare pacat sa mananci lapte chiar daca esti bolnav si ca mai bine ai murii ! S-ai faceti sa creada ca vine sfarsitul lumii chiar acum ! Si sa nu ziceti ca nu am dreptate ca asa ganditi pt ca am marturiile voastre scrise .... si in multe pseudo carti din librariile ortodoxe scrise de uni dintre mirenii "virtuosi" ! Eu chiar am un prieten care sufera din cauza unor asfel de carti ! Bavati-va mintea in cap ! Numai chinuiti oameni cu tot felul de porunci omenestii [zicand ca daca lea zis un popa gata lea zis Dumnezeu] .... Dumnezeu a hranit oamenii in pustie, a vindecat slabonogii, schiopii ciungii, a facut bine celor neputniciosi, a incercat sa le faca inima mai calda fariseilor dogmatisti ! Daca o fapta nu face rau vietii si vietii sufletului atunci de ce voi o tagaduiti ! De ce nu vedeti scopul poruncilor lui Hristos ! De ce nu vedeti dragostea, viata, bucuria, minunilele lui Dumnezeu din zidiri ?! De ce va ganditi numai la tristete ? Sa stii ca sunt foarte suparat pe asemenea ratacirii si sper ca intr-o zi sa va luminze Doamne Doamne si pe voi ! Am spus ca sunt suparat pe prostii nu pe oamenii .... Lasati prostiile si fiti sanatosi si cu dreapta socoteala ! Last edited by mbarboi; 17.04.2012 at 15:23:43. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|