Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
SANGELE ACELOR OAMENI NEVINOVATI VA PATEAZA PE TOTI CARE URMATI MINCIUNILE LUI WHITE, INCLUSIV PE TINE.
|
Ce legătură are White cu [presupusa] sinucidere a acelor milleriți și mai ales, ce legătură au toate acestea cu mine - care mă consider adept al lui Hristos, nu al lui White? Este ca și cum te-aș te-aș culpabiliza pe tine pentru sângele "
de oameni nevinovați" vărsat de înaintașii lui Constantin cel Mare și Ștefan cel Mare (asemănarea de nume și de "
vărsare de sânge nevinovat" din partea chiar și a celor două "sfinte" personaje istorice este pur întâmplătoare). Înțelegi?
Citat:
Poti sa te scuturi de acel sange lepadand minciunile lui white si ale sectarilor sambetisti si sa (re)vii la adevarata credinta. Te indemn eu spre aceasta, cel care 3 ani de zile am frecventat - fara, insa, a ma "boteza" - adunarile sectei la pastorul Cucu din Brasov.
|
Îndemnul acesta o să-l iau drept o glumă nereușită; ți-ar zice Cucu ceva în stilul lui direct dacă ar vedea ce-ai scris...
Citat:
S-a tradus gresit si in variante ortodoxe
|
Nu amice, s-a tradus greșit
doar în cele două variante ortodoxe actuale (Sinodala în uz și Anania).
Citat:
dar Biserica nu adopta hiliasmul.
Te rog nu evita raspunsul: Luther a tradus Biblia tot cu "o mie de ani", dar el nu a fost hiliast.
|
Se pare că te legi de o anume caracteristică a hiliasmului, nici nu știu care anume. Pe mine mă interesează doar amănuntele scrise în Biblie și ader la concepția ei privitoare la Mileniu. Că va fi chipurile o perioadă de pace și prosperitate pe pământ, ori că va exista o a doua șansă pentru cei ce nu s-au pocăit până atunci; consider că acestea sunt erezii. Punct.
Citat:
(ex."prezicerea" coanei white privitor la iminenta "legii duminicale" de la sf.sec.19: ea a profetit ca se va da legea duminicala undeva pe la sf.sec.19, dar surpiza, legea nu s-a dat. Si-a argumentat greseala prin "present truth". De-atunci nu a mai facut niciodata o "profetie" dintr-asta).
Si acum ma pufeste rasul cand coana white a profetit ca sudul va invinge in Razboiul de secesiune, si, cand colo a fost tocmai invers.
|
Văd că de dai mare cunoscător al scrierilor Ellenei White. În cazul că nu deții personal vreo scrisoare neindexată a ei, indică scurt (că suntem off-topic) cartea și pagina unde ea chipurile afirmă că:
- legea duminicală se va da "
undeva pe la sf. sec.19"
- "
Sudul va învinge în Războiul de secesiune"
Citat:
Tu inca mai crezi ca pogorarea Duhului Sfant asupra omului ii anihileaza acestui din urma vointa? Ne-ntoarcem la ABC-ul dogmatic.
|
Amice, dezmeticește-te! Când am crezut eu așa ceva?
Citat:
Oh! Habar nu ai cati tineri pleaca de la voi...Sunt o puzderie de site-uri infiintate de fosti sambetisti..
|
Parcă era vorba de un "
sâmbetist răspopit" cu care ai discutat... Probabil povestea avea picioare prea scurte și nasul prea lung ca să mai continue...

Da, am habar câți tineri pleacă de la noi, însă stai lin, nu se îndreaptă către "voi".
Citat:
in conceptia ta Duhul Sfant "rapeste" vointa si ratiunea omului.
|
Visezi des la chestia asta? Cred că devine un coșmar...