Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2012, 17:13:22
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu am cunoștință de vreun millerit să se fi sinucis după Marea Dezamăgire- Știu doar că mulți au părăsit credința în revenirea lui Hristos, iar alții au părăsit chiar credința creștină.
"Many people considered the Millerites to be insane. Sympathetic Seventh Day Adventist historian Everett Dick stated it was not true that the Millerites used white ascension robes - this appears to be a tall tale put out by anti-Millerites. However, Dick admitted that there were some suicides and cases of insanity traceable to "Miller mania" and that some Millerites gathered in cemeteries to await the Second Coming, in hopes of greeting their newly resurrected loved ones."
Ai aici articolul intreg: http://www.thomaswilliamson.net/MillerTime.htm
SANGELE ACELOR OAMENI NEVINOVATI VA PATEAZA PE TOTI CARE URMATI MINCIUNILE LUI WHITE, INCLUSIV PE TINE.
Poti sa te scuturi de acel sange lepadand minciunile lui white si ale sectarilor sambetisti si sa (re)vii la adevarata credinta. Te indemn eu spre aceasta, cel care 3 ani de zile am frecventat - fara, insa, a ma "boteza" - adunarile sectei la pastorul Cucu din Brasov.

Citat:
Eu ți-am adus dovada concretă că Luther a tradus "mia de ani" și nu "miile de ani". Orice punct de credință dacă e bazat pe Scriptură e corect, chiar dacă nu a fost dezvoltat teologic de Luther. Nu uita că Luther a început Reforma, nu a și terminat-o.
S-a tradus gresit si in variante ortodoxe, dar Biserica nu adopta hiliasmul.
Te rog nu evita raspunsul: Luther a tradus Biblia tot cu "o mie de ani", dar el nu a fost hiliast.
Iar conceptia asta cu "present truth" este doar o justificare a greselilor dogmatice in decursul timpului, dar si o masura de prevedere a eventualelor greseli de interpretare ce pot aparea in viitor - cu alte cuvinte, "nici usturoi n-ati mancat, nici gura nu va miroase" (ex."prezicerea" coanei white privitor la iminenta "legii duminicale" de la sf.sec.19: ea a profetit ca se va da legea duminicala undeva pe la sf.sec.19, dar surpiza, legea nu s-a dat. Si-a argumentat greseala prin "present truth". De-atunci nu a mai facut niciodata o "profetie" dintr-asta).

Si acum ma pufeste rasul cand coana white a profetit ca sudul va invinge in Razboiul de secesiune, si, cand colo a fost tocmai invers.

Citat:
Judecata a rostit-o Dumnezeu, apostolul doar a anunțat-o prin Duhul; nu uita că apostolii tocmai trecuseră prin Revărsarea Duhului Sfânt.
Tu inca mai crezi ca pogorarea Duhului Sfant asupra omului ii anihileaza acestui din urma vointa? Ne-ntoarcem la ABC-ul dogmatic.

Citat:
Vorbeai în visele tale... Încearcă numai să te justifici și-ți voi spune mai multe... Așa că "tăcerea-i ca mierea"!
Oh! Habar nu ai cati tineri pleaca de la voi...Sunt o puzderie de site-uri infiintate de fosti sambetisti.. Daca stii sa cauti, poate iti vei vedea intr-o zi "viclesugul inimii".
Pardon, inima nu poti sa ti-o vezi decat daca Duhul Sfant iti descopera aceasta; dar atunci tu nu vei putea vedea, nu vei putea gusta momentul acela, pentru ca, in conceptia ta Duhul Sfant "rapeste" vointa si ratiunea omului. Pacat! Nu vei simti nimic cand Duhul Sfant te va cauta, te vei trezi, doar dintr-un somn adanc, si nu vei sti ce-a fost. Trebuie sa-i intrebi pe ceilalti.
Of! Amagire sectara de 2 lei.

Last edited by Illuminatu; 19.04.2012 at 21:15:55.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01