Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Mișcarea Soarelui înseamnă că acesta nu este static, că Soarele este corpul care își schimbă permanent coordonatele descriind o traiectorie relativ circulară deasupra sau în jurul Pămîntului. Cînd Domnul poruncește "stai, Soare, deasupra Ghibeonului" înțelegem că Soarele se oprește din mersul lui obișnuit, nu că Pămîntul nu se mai învîrte.
|
1. În mod cert Soarele nu este static. Se mișcă, și încă foarte repede. Dealtfel, acest lucru de poate demonstra foarte simplu cu mijloace filosofice.
Majora: nimic material nu este static ("pantha rei")
Minora: Soarele este o existență materială
Concluzia: Soarele nu este static.
2. Domnul operează prin simpla Sa voință. Deci, când El spune "stai, Soare, deasupra Ghibeonului" înseamnă că spune: "să se facă astfel încât Soarele să nu se miște în raport cu Pământul după cum ar percepe un observator din Ghibeon".
Eu nu știu de ce complicăm niște lucruri foarte simple. Biblia este foarte simplă. Asta nu înseamnă că nu are profunzimi uimitoare pe care nici nu le putem explora într-o viață de om. Și Dumnezeu este simplu. Asta nu înseamnă că nu este profund.
Deci, eu accept că, poate, în Raiul pământesc nu a fost vorba de un măr, ci că acel pom ar fi putut fi un prun. Dar nu accept că nu a fost vorba de niciun pom.
Tot așa, accept că, la Dumnezeu nefiind nimic întâmplător, a vrut să ne arate ceva făcând un măgar să profețească, din moment ce ar fi putut face să profețească altă dobitoacă, bunăoară o broasă țestoasă. Dar, că niciodată în istorie un măgar nu a profețit și că Biblia este o fabulă, asta nu primesc. Nu de la oameni care se vor creștini. Nu de la oameni care socotesc că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu. Când Dumnezeu vorbește prin cuvântul Său, eu nu cred că El ne minte. Când Dumnezeu spune un pom, eu înțeleg un copac care dădea niște roade pe care oamenii nu aveau voie să le mănânce. Când Dumnezeu spune "un măgar", eu înțeleg un imparicopitat cu urechi lungi și care are momentele lui de încăpățânare. Ca și mine, când e vorba să apăr realitatea celor din Biblie.