View Single Post
Vechi 04.05.2012, 22:54:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Criza a venit din afara, nu de la noi. Problema e ca bruma aia de "profit" pe care o stransese tara pana la criza a fost cheltuita pe pensii si expansiunea sistemului bugetar. In orice organizatie, fie stat, fie firma cheltuielile cu personalul sunt printre cele mai mari.

Problema nu e ca s-a taiat din pensii, problema e ca au fost marite.
Nu stiu cat de din afara a venit in cazul Romaniei.Poate doar prin faptul ca putinele firme care faceau export si-au redus exporturile.
Problema e ca bruma de " profit " era construita pe nimic si ca se fura foarte mult. Cum sa dau eu vina pe pensionar ca a primit un ban in plus cand eu vad niste hotii de neimaginat ?
Plus ca asa zisele masuri de "reforma " nu au insemnat nimic altceva decat taieri. Pai asta o puteam face si eu sau tu nu trebuia sa alegem niste oameni care pretind ca au solutii pentru dezvoltare.Adica daca am 100 de lei fur 30 si dau 70 fraierilor. Daca raman numai 70 fur 30 si dau 40 fraierilor. Cam asta a fost reforma la noi.
Ori reforma inseamna sa faci ceva ca sa ajungi din nou la 100 si apoi la 200...300...1000 etc. Si sa incerci sa furi numai 20 sau 10.
De ce statele nordice nu au problemele astea ? De ce ele pot oferi si educatie gratuita uneori si strainilor, si sanatate de top si somaj de vis si concediu maternal de vis si pensie de ajuns ? Si nici nu-ti cer sa te inscrii la pensii private sau asigurari de sanatate private si nici n-or sa-ti spuna vreodata ca nu sant bani sa-ti plateasca ce-i al tau. Numai la noi statul se aseaza pe o pozitie de forta. Adica nu sant bani si gata.Ce-o sa-mi faci bai sarantocule ? Si noi inghitim mizeria asta in loc sa-i luam la suturi.
Reply With Quote