Subiect: botez
View Single Post
Vechi 09.05.2012, 16:38:13
inasandu inasandu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.05.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
unde ma contrazic??

am spus ca mi s-a atras atentia (parerea, corecta de altfel, a unei alte persoane) ca sa fiu curata din toate punctele de vedere, si parerea mea personala e ca nu stiu ce pacat al nasilor ar putea sa se rasfranga asupra copilului... in mod normal, omul stie ca daca nu este curat nu are voie sa intre in biserica, deci tine de constiinta lui, este pacatul lui, Dumnezeu il va judeca, dar asta nu inseamna ca se va rasfrange si pacatul asupra copilului ... nu ar avea de ce copilul sa plateasca pentru pacatele nasilor, oricare ar fi ele, facute de acestia inainte cu o zi, doua, o luna, un an inainte de botez ...

deci, ca sa fiu clara, consider ca oricare ar fi pacatele nasilor, ca traiesc in desfrau sau nu, ca sunt curati sau nu cu o zi inainte si in ziua botezului, sau cu nu stiu cat timp in urma sa zicem ca nasa ar fi facut vreun avort, sau sotul cine stie ce o mai fi facut, nu vad de ce aceste pacate ale nasilor s-ar rasfrange asupra copilului. sunt pacate, Dumnezeu le va judeca, fiecare om isi va avea soarta meritata iar copilul sa fie sanatos, fiecare cu viata lui sau cu pacatele lui.

si din contra, stiu ca prin a boteza un copil se mai sterg din pacate. de ce la femeile care au facut avort parintele le spune sa boteze un copil, ca sa fie iertate 1% ? sau nu sunt femei care iaca in ziua botezului sau a nuntii se nimeresc a fi in perioada x a lunii ? si ce nu mai boteaza sau nu se mai marita din cauza asta? bineitneles, ca sa fie treaba buna, trebuie sa spuna asta parintelui si sa ceara dezlegare, dar multe tac de frica sa nu li se refuze dezlegarea. eu de ex la nunta, iaca eram in perioada aia si inainte de ziua nuntii ne-am dus amandoi la spovedit la parintele care a oficiat cununia si cu toata frica, ca si mie mi-a fost foarte frica, ma gandeam ca nu ma mai marita, i-am spus si iaca mi-a dat dezlegare si a fost totul bine. cred ca asta conteaza cel mai mult, sinceritatea ...
Buna Mirela,

Am si eu o intrebare. De ce nu are voie femeia in Biserica daca este in "acea" perioada a lunii?Si de asemenea de ce nu ai voie daca nu esti curat (aici presupun ca te referi la faptul ca persoanele in cauza au facut dragoste cu o zi inainte)?

Multumesc!
Reply With Quote