Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Vezi si metehne asemanatoare comentate pe topicul despre Biserica Catolica ca cladire (trecind peste jocul cacofoniilor din nume).
Chiar aici pe Forum avem o larga demonstratie practica. Oare zic bine?
Dar de bancurile, glumele si glumitele sarcastice adresate B.C., ce spui? Ca zice "lumea buna" din ograda noastra, cum ca nu ar mai fi poposit Duhul prin Apus de vreo mie de ani...
Ce facem cu toate astea (ironii, sarcasm, dispret si injuraturi)?
|
Era mai bine daca discutam pe acel topic, ca sa nu vorbim despre aceleasi lucruri pe mai multe topicuri.
Vezi, cel ce are conceptii ecumeniste are o perceptie diferita. Pentru el o critica adusa unui cult sau unei invataturi a unui cult inseamna jignire la adresa membrilor acelui cult. Pentru ca in conceptiile ecumeniste dogma, invatatura, adevarul ori nu are importanta ori are o importanta secundara. Asta arata si diferenta fata de ortodoxie, unde e invers.
Acelea nu erau glumite, dispret, era adevarul exprimat si de sfinti. Dar in ultimul timp am vazut ca simti o apropiere mai mare de fratii neoprotestanti, in timp ce unii frati ortodocsi ca mine au parte mai mult de ironii din partea ta. Nu e mai usor sa afli chiar tu adevarul, ca sa nu mai continuam mesajele astea?
Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Radicalism inevitabil, propriu Bisericii, vor spune unii, aducind (in mod gresit dar frecvent) ca argument apelul Apostolului de a scoate pe cei rai afara dintre noi. Nevoind acesti frati superbetonortodocsi sa citeasca textul si contextul (in care Sfantul face precizarea de rigoare, indicind limpede la cine anume se refera), nici sa exerseze un strop de atentie, luciditate si bunavointa
|
Daca te referi la mesajele mele nu e niciun context, asta spun sfintii si duhovnicii. Eu am vrut sa dau si inceputul in care scria ca e vorba de catolici si protestanti, dar era prea lung. (ma refer la par. Arsenie Papacioc). Pentru ca am tot intrebat, unde e invatatura asta alternativa, propovaduita de conceptiile ecumeniste? Nimeni nu mi-a spus, am vazut doar 2-3 citate rupte din context care se refereau la altceva. Intotdeauna e doar o poveste despre cum vede cineva ortodoxia fara sa aduca si argumente, pentru ca nu prea exista astfel de argumente.
Nu e mai simplu sa venim amandoi la adevar si sa nu mai avem degeaba discutii in contradictoriu? Uite ce spun mai multi parinti despre ecumensim, nu e doar par. Arsenie Papacioc:
http://www.youtube.com/watch?v=iqGAfWRUmN8
Eu nu am nicio suparare cu tine, de cand am discutat pe mesaje private acum cateva luni eu ma rog pentru tine.