View Single Post
Vechi 12.05.2012, 09:20:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Inainte ca "ereticii de sectanti" sa intre in contact cu triburile, au facut-o cu mult inainte catolicii, draga Doriana.
Draga Illuminatule (N-ai si tu un nume?), triburi izolate care nu au auzit de crestinism se descopera in fiecare an. Uita-te pana si la stiri, ca mai anunta din cand in cand ca a fost fotografiat un nou trib din Amazonia. Dar nu numai acolo sunt triburi neevanghelizate, ci si in Africa, Laos, Vietnam sau Vanuatu. Lumea e putin mai mare decat o credem noi, cei civilizati...

Citat:
Iar faptul ca tu afirmi ca "sectantii" le-au invatat limbile si le-au format alfabetul dovedeste ca limbile vorbite de ei "in Duhul" nu erau limbile oamenilor din triburi care-i ascultau, asa-i?
Na, ce sa-i faci, sectantii respectivi nu erau penticostali. Dar au facut o treaba foarte buna totusi. Vorbirea in limbi isi are rostul ei si Biblia isi are rostul ei.

Citat:
Si nu crezi ca este mai frumos sa inveti limba triburilor, sa le formezi alfabetul si sa le traduci Biblia? In loc sa le turui in fiecare zi aceleasi si aceleasi lucruri "pe" limba lor, fara ca macar propovaduitorii sectanti sa inteleaga ce vorbesc.

Tu ce simti, care din cele 2 alternative este mai umana: sa le traduci Biblia si sa le formezi alfabetul sau sa le propovaduiesti intr-o limba pe care tu nu o cunosti, nu esti nici macar sigur ca este intr-adevar limba lor si, ca ceea ce le propovaduiesti este corect din punct de vedere politic sau nu?
Buna intrebare! Eu zic sa ii sugerati lui Dumnezeu aceasta idee. Cum de nu s-a gandit Dumnezeu ca Pavel, om atat de scolit, ar putea invata limba triburilor in loc sa turuie in limbi mai mult ca toti ceilalti intr-un mod atat de inuman?

Sau poate ca vorbirea in limbi a fost data cu alt scop? Uite asa invatam sa gandim...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14