View Single Post
Vechi 19.05.2012, 00:32:12
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu vreau sa intru in dezbaterea asta
Ok. Atunci tac.
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Doriana, te contrazici pe tine la greu...
Spui ca darul este folosit pentru rugaciune, dar tu ai puterea - a se citi vointa sau cheful - sa vorbesti in limbi sau sa nu vorbesti in limbi.
Acum fa-ma sa inteleg: tu cand mergi la adunare si vrei sa vorbesti in limbi, adica sa te rogi in limbi Dumnezeu iti da acest dar sau nu ti-l da? Inseamna ca daca te rogi, IMPLICIT si vorbesti in limbi, nu-i asa?
Atunci inseamna ca cei care primesc acest dar in adunarea voastra, adica cei care se roaga mai vartos primesc acest dar al rugaciunii in limbi?
Nu te rogi implicit in limbi, ci uneori. Nu cei care se roaga mai vartos primesc darul, ci darurile sunt date dupa cum vrea Duhul Sfant. (vezi Biblia).
Nu inteleg ce vreti si nici de ce va complicati atat. Eu v-am vorbit simplu, dar tot cautati pricini de poticnire.
Citat:
Iar in ce priveste semnul dat pentru cei necredinciosi, deschidem un alt capiktol al discutiei noastre, si anume: darul vorbirii in limbi si, in general darurile duhovnicesti se dau in Biserica sau si in afara Bisericii?
In Biserica, desigur. Iar acum imi veti demonstra ca numai BO e Biserica. :)
Citat:
Si atunci cum devine vorbirea in limbi semn pentru necredinciosi daca un criminal care, totusi, doreste sa se roage in limbi - si nu uita ca darul acesta poate fi dorit de cineva nu neaparat ca se pocaieste, ci darul poate sa fie dorit de cineva pentru spectaculozitatea lui - si i se da sa se roage in limbi?
Usurel, usurel, caci ne aventuram pe terenuri mlastinoase. Ce va face sa credeti ca Dumnezeu da acest dar unui criminal care vrea sa se laude cu el? Dumnezeu cu un tonomat de raspuns la rugaciuni. Darurile se dau celor din Biserica la coborarea Duhului Sfant. Iar Duhul Sfant actioneaza numai spre slava lui Dumnezeu, si nu va actiona niciodata spre slava omului.
Citat:
Doriana, sa inteleg atunci ca faptul ca tu vorbesti in limbi inseamna ca esti smerita?
Si daca darul este dat pe merit, atunci ce dar mai este acela?
Eu nu am sustinut ca darul este dat celor smeriti, ci voi ati spus ca a fost luat pe motiv de mandrie. Darul e dar, nu e pe merit, se da prin credinta si, dupa cum ii vedem pe corinteni, nu erau prea sfinti sau smeriti, dar aveau acest dar. Acest dar se da mai ales pruncilor in Hristos, caci ajuta la zidire personala, cum spune in Cor 14. Un prunc in Hristos este in general curat, caci e prunc. Atunci cand aude Cuvantul, omul este curatit prin credinta in acest cuvant si pregatit sa primeasca darul. Ce face dupa aceea, depinde de el; poate ramane in curatie sau nu. Insa orice dar, daca nu ramai in smerenie, poate folosi la osandirea ta, si ti-ai fi dorit mai bine sa nu-l ai decat sa il ai si sa te mandresti cu el.
Citat:
"Chemare-pocainta-botez-lucrare" zici tu.
Te intreb: cand ai simtit pocainta in suflet ai si vorbit in limbi, sau acest dar a venit mai tarziu, dupa ce te-ai botezat?
Am respectat ordinea de mai sus, desi viata mea nu e o regula. Cred ca imi voi scrie un cv complet si vi-l voi trimite. :)
[Nu vorbesc cu placere despre persoana mea pe forumuri. Am facut-o ca m-ati intrebat, dar aveti destul de multe intrebari personale.]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14