Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Pai..cica n-ar fi fost roman ci mason.
Iar "revolutia franceza" e cam ..de trista amintire, nu vad de ce trebuia mentionata aici.
|
Asa am inteles si eu, ca Horia a fost mason, desi este pictat in Alba Iulia parca intr-o biserica/catedrala-nu mai stiu exact. Oricum, mason de rang inalt nu a fost, maxim de rangul 3. O sursa sustine ca Horia ar fi sustinut masoneria ptr.ca i s-a promis Dacia Mare. O alta sursa spune ca rascoala condusa de Horia ar fi fost legata de revolutia francezilor. BOR a zis dupa 89 ,cand a fost pusa in discutie canonizarea lui Horia, "nu il putem canoniza, ptr.ca a fost mason". Acum, nu as baga mana in foc ptr.ca difera informatiile de la o sursa la alta. Si de Andrei Saguna au zis ca a fost mason, si dansul nu a fost. Unii zic ca si Tarul Nicolae al II-lea a fost mason-si stim cu totii ca este Sfant Mucenic, si de Vlad Tepes se zice ca a fost mason si de asemenea ruda cu Obama si Bush. Iar Romania mai are o gramada de Sfinti si martiri care asteapta canonizarea de decenii si BOR nu face nimic.-ok, asta e alta pb.-