Citat:
În prealabil postat de AlinB
1.Nu exista nicaieri o astfel de datorie - este inventata de tine.
2.Pai in privinta asta chiar te-ai putea situa deasupra.
3.Bietul parinte, probabil nu i-a spus nimeni ca timbrele se pun pentru scrisorile care se trimit prin posta nu care se duc personal la destinatie.
|
Am stat un pic pe ganduri daca are rost sa-ti mai raspund...
1. Da, te pomenesti ca am inventat si eu ceva!!!
Nici
opinia publica nu este reglementata undeva si totusi exista....
Nici gestul de bun simt de a ceda locul in autobuz unei persoane in varsta/gravide/cu copil in brate/cu bagaj greu, etc, nu este
reglementat legal undeva. Nici o lege, care sa te oblige in acest sens, nu exista.
Exista insa altceva:
“Dați-i, așadar, Cezarului ceea ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu” (Matei 22:21)",
precum si :„Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta pentru ca să ți se lungească zilele în țara pe care ți-o dă Domnul, Dumnezeul tău”(Exodul 20:12)"" si
„Să vă iubiți-vă unii pe alții, cum v-am iubit Eu” (Ioan 13,34)""
al caror inteles extins si aplicat in viata noastra, ne-ar face altfel zilele.
2. Sa ne pastram simtul masurii si bunul simt. As fi folosit alt exemplu, ca sa nu implic numele parintelui in astfel de polemici, dar acesta mi-a venit in minte...
3.
Cuviosului parinte nu trebuia sa-i spuna nimeni nimic, le stia singur... nu ai citit tot articolul, desi am dat link-ul...
4. Cum ramane cu finalul articolului recomandat de tine? Am pus aceasta intrebare, doar pentru ca am vazut ca ai evitat-o, desi ai adus articolul in discutie.... nu pentru un raspuns.