Citat:
Īn prealabil postat de heaven
V-ati suparat pe comentariile lui Raul,insa,dintr-un anumit punct de vedere tind sa ii dau dreptate: majoritatea tiganilor tin la familie si la copii(cati le da Dumnezeu,cam atatia fac!) asa cum sunt ei,cu obiceurile acelea primitive...Tin foarte mult la etnia lor si sunt uniti.Multi sunt credinciosi,intr-adevar,iar in casele multora dintre ei este curatenie (si eu am avut ocazia sa ii cunosc o vreme).
Ca au ei alte tare si le ma ia ceva pana sa intre in randul lumii si sa se civilizeze...da,de acord,insa de ceva ani au inceput,nu mai sunt asa necizelati,unii s-au amestecat cu romani,au meserii interesante si chiar sunt niste persoane care au reusit prin munca si talent in viata.Stefan Banica Jr e tigan,Marcel Pavel,Andra,dar si multi altii.
In timp ce etnia aceasta usor usor ia o panta ascendenta,romanii ce fac?Iau ce este mai rau de la tigani,nicidecum exemplele bune: manelele,imnul tarii cantat pe ritmuri tiganesti de ziua nationala,telenovelele tiganesti,ziare si televiziuni ce fac o audienta coplesitoare cu emisiuni in care se prezinta prostituate,infractori,persoane cu afectuni psihice si ...multi tigani.
?
|
Stefan Banica, Marcel Pavel sunt exemple de oameni extrem de infumurati, de o valoare indoielnica, Banica Jr nu se compara la talent cu tatal lui, si, cu toate astea nu ii ajungi cu prajina la nas, daca era asa de talentat nu se punea sa il imite pe Elvis, era original.
Marcel Pavel are numai fite in cap, si s-a apucat sa faca Conservatorul la 40 de ani ca toata viata nu a fost in stare, va dati seama ca pe bani si pe favoruri stiind ca acum este faimos.
Despre Andra ce poti spune, daca s-a pus sa cante manele cu Adrian Minune... no comment, o avea ea voce dar in fine...
Din punctul meu de vedere campania aceasta de tiganizare este exclusiv promovata de mass media care a inceput promovarea manelelor in anii 2000, posturile TV in special. Ma gandesc ca multi dintre cei care conduc posturile TV sunt tigani la origine sau tiganiti.
Daca multi romani de neam prost asculta manele, urmaresc emisiuni si filme tiganesti, se comporta ca niste tigani, sunt casatoriti cu tigani si admira pe tigani, este pentru ca s-au uitat prea mult la TV, si s-au lasat influentati. In plus mai este si lipsa de patriotism, lipsa de cultura si lipsa mandriei nationale. Cel mai bine ar fi sa nu se mai amestece tiganii cu romanii cum a fost pe vremuri, fiecare cu etnia lui.
In ceea ce priveste teatrul, opera si filmele sa stiti ca sunt destul de scumpe pentru multi romani, nu ii acuzati ca nu au cultura, nu au acces la cultura din cauza banilor.
Nu cred ca trebuie sa generalizam pentru niste admiratori de tigani, sa exageram si sa spunem ca s-a produs tiganizarea in totalitate a Romaniei.
Nu ne-am suparat pe Raul pentru ce a spus despre tigani, din partea mea n-are decat sa admire tiganii in detrimentul romanilor dar sa nu se puna sa jigneasca romanii caci asta nu e ok. Ma mir ca nu v-ati scandalizat la ce a scris, deci vi s-a parut normal ca a zis romancele sunt desfranate, nu sunt harnice si sunt imputite, dar avand in vedere ca ati spus ca ati vizitat casele tiganilor nu mai mir de nimic..