Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2012, 22:20:40
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Celor care susțin vestul le recomand un pelerinaj în Grecia, la ce cele mai importante centre monahale din această țară. Comparând Grecia cu Italia, țări pe care le-am vizitat, se poate observa diferența începând de la oameni și comportamentul lor, continuând apoi cu simplitatea centrelor monahale (foarte îngrijite). Am rămas profund impresionat de calmul și simplitatea grecilor, de ospitalitatea lor, de modul cum te tratează și cât de săritori sunt în a te ajuta. Este doar un punct de vedere personal (care poate fi subiectiv) pe care vi-l mărturisesc departe de gândul unei noi polemici.
sa nu uitam insa cei 600-700 de ani de civilizatie veche antica greceasca desfasurata inca inainte de anul zero !!!

deci inainte de anul zero aveau deja un avans cultural incomensurabil !
toate comorile filosofice ale umanitatii s-au plamadit atunci !!!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 02:22:56
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Si fetele romance daca s-ar casatori la 10-12 ani cum se face la tigani, ar fi si ele virgine(cuminti)...
Iti arat tiganci virgine si la 20 de ani! La ei se stie: trebuie sa se marite virgine,indiferent de varsta. Mai sunt si exceptii,dar putine. De regula cand o fata isi pierde fecioria inainte de casatorie acel baiat e obligat sa o ia de nevasta,si ea pe el..

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Nu am prea trait printre tigani, ca sa le cunosc obiceiurile sociale din ograda,insa din ce am mai vazut si auzit, unitatea lor e mai degraba un spirit atavic de haita primitiva (asa cum si lupii se aduna instinctiv pentru a face mai eficienta doborarea prazii !!!) deci nu are nimic superior !
Iar depre fetele si femeile lor,sunt celebre prin imoralitate si nimfomanie,factor care duce probabil si la gradul lor foarte ridicat de natalitate !!!

In timp ce pentru fetele noastre, probabil partenerul trebuie sa arate ca un zeu coborat din Olimp,daca nu, No Way !
Probabil pentru tiganci aspectul fizic e cu totul neimportant, mai important de 100 de ori fiind sexul, dispuse sa-l faca la orice loc si la orice ora si cu...oricine !!! De aceea exista si un numar asa de mare de prostituate din aceasta etnie !!!
De aia nu o sa vedem niciodata tigan singur !
Dimportiva, ca adevarate masini de facut copii, incep incet-incet sa populeze si sa umple satele in parte abandonate de romania sau sasi !
Si nu peste multa vreme vor deveni si numeric un corp social important al tarii...vor avea, deja au, si partide politice care sa-i sustina si sa le promoveze interesele, desigur in numeele tolerantei poporului roman si al democratiei !!!
As fi vrut sa-ti fragmentez mesajul,sa-l iau asa,bucata cu bucata,dar e destul de tarziu si nici nu cred ca avea rost sa ma complic. In primul rand tu nu stii nimic despre tigani,nu ii cunosti,nu ai trait printre ei,nu ai ajuns sa patrunzi in spiritul si doctrinele lor. Foarte multe din parerile si conceptiile tale sunt gresite,exagerate. Eu am avut o relatie mai stransa cu ei,am trait printre ei,din randul lor am avut prieteni si prietene si pot spune ca-i cunosc destul de bine.
In primul rand deja au inceput si ei sa se mai cizeleze,sa mai evolueze ca sa zic asa. Majoritatea isi termina scolile,dau la facultate,unii au si loc de munca etc. Ca sa nu mai zic de fete,care pana nu demult erau atat de discriminate in randul lor,iar acum au serviciu,termina scoala,dau la facultate,dau de permis etc. Iti spun eu,nu prea mai vezi acel primitivism de care vorbesti. Intr-adevar,au avut si inca au destul de multe aspecte negative,insa se simte o usoara indreptare. Si sa recunoastem,sunt mult mai uniti si mai descurcareti ca noi,sunt niste adevarati luptatori cu viata (unii din ei). Ba mai sunt si credinciosi o parte! Ca sa nu mai zic ca iti arat tigani mai curati si mai ordonati ca romanii,mai harnici etc. Ai intrat vreodata in casele lor? E o curatenie exemplara! Iar fetele lor... sunt harnice,foarte harnice,cu mult peste romance! Plus ca am mai sus,nu sunt deloc atat de destrabalate si de imorale. E pacat ca aruncam cu piatra fara ca macar sa cunoastem toate aspectele...
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 03:39:52
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Iti arat tiganci virgine si la 20 de ani! La ei se stie: trebuie sa se marite virgine,indiferent de varsta. Mai sunt si exceptii,dar putine. De regula cand o fata isi pierde fecioria inainte de casatorie acel baiat e obligat sa o ia de nevasta,si ea pe el..

As fi vrut sa-ti fragmentez mesajul,sa-l iau asa,bucata cu bucata,dar e destul de tarziu si nici nu cred ca avea rost sa ma complic. In primul rand tu nu stii nimic despre tigani,nu ii cunosti,nu ai trait printre ei,nu ai ajuns sa patrunzi in spiritul si doctrinele lor. Foarte multe din parerile si conceptiile tale sunt gresite,exagerate. Eu am avut o relatie mai stransa cu ei,am trait printre ei,din randul lor am avut prieteni si prietene si pot spune ca-i cunosc destul de bine.
In primul rand deja au inceput si ei sa se mai cizeleze,sa mai evolueze ca sa zic asa. Majoritatea isi termina scolile,dau la facultate,unii au si loc de munca etc. Ca sa nu mai zic de fete,care pana nu demult erau atat de discriminate in randul lor,iar acum au serviciu,termina scoala,dau la facultate,dau de permis etc. Iti spun eu,nu prea mai vezi acel primitivism de care vorbesti. Intr-adevar,au avut si inca au destul de multe aspecte negative,insa se simte o usoara indreptare. Si sa recunoastem,sunt mult mai uniti si mai descurcareti ca noi,sunt niste adevarati luptatori cu viata (unii din ei). Ba mai sunt si credinciosi o parte! Ca sa nu mai zic ca iti arat tigani mai curati si mai ordonati ca romanii,mai harnici etc. Ai intrat vreodata in casele lor? E o curatenie exemplara! Iar fetele lor... sunt harnice,foarte harnice,cu mult peste romance! Plus ca am mai sus,nu sunt deloc atat de destrabalate si de imorale. E pacat ca aruncam cu piatra fara ca macar sa cunoastem toate aspectele...

Raul,sfatul meu este sa mai intri si prin case de romani si chiar sa incerci sa socializezi cu romani... se pare ca ai petrecut mai mult timp printre tigani decat printre ai nostri :))
No offense !
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 08:52:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
In 1474 Vlad a fost eliberat si sa castorit cu o verisoara a lui Matei- se presupune dupa ce a trecut la catolicism.
Că Vlad Țepeș a făcut parte dintre domnitorii români catolici, care au făcut câte ceva pentru țara asta, e un lucru de care nu se îndoiește niciun istoric serios. Ceea ce nu știm cu siguranță este ca el să se fie un convertit. Mai degrabă a fost botezat catolic. Nașul său și unchiul său a fost Iancu de Hunedoara, voievod român catolic. Tatăl său a fost terțiar, membru al Ordinului Dragonului, ordin al cărui scop a fost apărarea Sfintei Biserici Catolice în fața atacurilor musulmane (de aici, supranumele de "Vlad Dracul"). Acești "drăculești" au fost mereu în clenciuri cu "dăneștii", care erau ortodocși.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 09:41:06
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Raul,sfatul meu este sa mai intri si prin case de romani si chiar sa incerci sa socializezi cu romani... se pare ca ai petrecut mai mult timp printre tigani decat printre ai nostri :))
No offense !
colegul nostru de forum e un bun exemplu de infiltrare a culturii tiganesti printre romani !
e exemplul cel mai viu si graitor, aici in direct, asupra a ceea ce se petrece de cateva zeci de ani incoace : romanii au ajuns sa-i admire pe...tigani !!!

tot traind printre tigani, si cunoscandu-le obiceiurile (il putem si consulta in privinta asta !!!) stimatul noastru coleg ,laudand asa-zisa cinste a unor tiganci,a uitat insa sa precizeze un mic amanunt : Tiganii isi obliga femeile sa stea numai acasa !!!

Desigur ca o nevasta care sta exclusiv acasa,nu te poate insela,ca n-are cu cine !!! Logic !
Pe cand una ce sta jumate de zi la servici in compania unui numar apreciabil si divers de barbati cu care interactioneaza fecvent (si de multe ori i se face si curtemai direct sau mai voalat, fara ca sa incurajeze asta neaparat !!!) are sanse mai mari sa calce stramb,decat una ce sta non-stop acasa !!!
Si apoi se stie si un copil de gradinita ca tiganii in general isi cam bat nevestele !
Deci ,si acasa ,si batuta, cu m sa nu fii cuminte ???
Ha,ha,ha !!!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 13:33:41
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Mi se pare jignitor tot ce afirmati despre romance. Daca ati fi tigan si v-ati apara etnia as intelege, dar sa fiti roman si sa vorbiti in halul acesta despre noi mi se pare inacceptabil.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 13:41:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Desigur ca o nevasta care sta exclusiv acasa,nu te poate insela,ca n-are cu cine !!! Logic !
Citat:
Si apoi se stie si un copil de gradinita ca tiganii in general isi cam bat nevestele !
Deci ,si acasa ,si batuta, cu m sa nu fii cuminte ???
Prin urmare, când româncele sunt cuminți, asta e din cauza meritelor lor personale, cum ar fi credința, rezistența la ispite, valorile familiei, cinstea, etc.
În schimb, când țigăncile sunt cuminți, asta e din cauză că sunt claustrate și bătute.
De ce, oare, mie îmi miroase a judecată cu două măsuri ? Ipoteza că și în neamul țigănesc, la fel ca în oricare alt neam, Dumnezeu a sădit legea Sa, v-a trecut prin cap ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 16:00:33
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prin urmare, când româncele sunt cuminți, asta e din cauza meritelor lor personale, cum ar fi credința, rezistența la ispite, valorile familiei, cinstea, etc.
În schimb, când țigăncile sunt cuminți, asta e din cauză că sunt claustrate și bătute.
De ce, oare, mie îmi miroase a judecată cu două măsuri ? Ipoteza că și în neamul țigănesc, la fel ca în oricare alt neam, Dumnezeu a sădit legea Sa, v-a trecut prin cap ?
N-as fi putut sa o spun mai bine ca dumneavoastra!
Din pacate,noi ca popor nu prea suntem invatati sa ne asumam responsabiltatea in nimic din ceea ce se intampla si vesnic,pentru nefericirea noastra sunt de vina altii.
Caci in orice relatie interumana,adevarul se afla undeva pe la mijloc...
Ok,tiganii sunt ei primitivi si cum mai doriti voi sa ii numiti,insa,totusi,prezenta lor este simtita si in alte tari ale Europei.Cum de acolo,in ograda vecinului nu se petrece ce se petrece la noi?
Oare cum favorizam noi,romanii,ca popor terfelirea aceasta de imagine a tarii?
Pai,ia sa vedem...sa incercam sa deschidem putin tv-ul,ziarele,cam ce emisiuni se urmaresc,ce invitati sunt prezenti in platouri,ce filme ruleaza in serie?Populatia tanara si de varsta a doua a Romaniei,ce muzica asculta,ce limbaj utilizeaza,ce reviste rasfoieste,cum se imbraca?Cu ce isi hranesc sufletul o mare parte dintre confratii nostri?
Ii mai auziti pe multi ca citesc,ca privesc un film bun,ca merg la teatru,opera,ca au o viata culturala,sociala si spirituala intensa?Cam ce valori mai au romanii nostri,in mare majoritate?Cat de patrioti mai sunt?
V-ati suparat pe comentariile lui Raul,insa,dintr-un anumit punct de vedere tind sa ii dau dreptate: majoritatea tiganilor tin la familie si la copii(cati le da Dumnezeu,cam atatia fac!) asa cum sunt ei,cu obiceurile acelea primitive...Tin foarte mult la etnia lor si sunt uniti.Multi sunt credinciosi,intr-adevar,iar in casele multora dintre ei este curatenie (si eu am avut ocazia sa ii cunosc o vreme).
Ca au ei alte tare si le ma ia ceva pana sa intre in randul lumii si sa se civilizeze...da,de acord,insa de ceva ani au inceput,nu mai sunt asa necizelati,unii s-au amestecat cu romani,au meserii interesante si chiar sunt niste persoane care au reusit prin munca si talent in viata.Stefan Banica Jr e tigan,Marcel Pavel,Andra,dar si multi altii.
In timp ce etnia aceasta usor usor ia o panta ascendenta,romanii ce fac?Iau ce este mai rau de la tigani,nicidecum exemplele bune: manelele,imnul tarii cantat pe ritmuri tiganesti de ziua nationala,telenovelele tiganesti,ziare si televiziuni ce fac o audienta coplesitoare cu emisiuni in care se prezinta prostituate,infractori,persoane cu afectuni psihice si ...multi tigani.
Eu am urmarit campania asta de tiganizare a Romaniei care a inceput sa se faca incepand cam de prin 2000 si un pic,parca, mai subtil la inceput,insa consecvent,ca picatura chinezeasca,pana cand in prezent asistam la o amploare fara precedent a acestui fenomen,iar romanii nu prea reactioneaza...pai cum sa o faca,doar li s-a indus asta ani de-a randul,li s-a inflitrat in subconstient prin toate mijloacele,deja este ceva absolut firesc sa urmaresti ca eveniment de interes national nunta unui clan mafiot tiganesc!
Si se mai spune ca tiganii terfelesc fara mila imaginea tarii...pai daca noua nu ne e mila de ea si ne batjocorimi singuri tara,unor straini de ce le-ar fi mai mila decat noua?

Last edited by heaven; 19.05.2012 at 16:07:04.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 17:44:05
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul

V-ati suparat pe comentariile lui Raul,insa,dintr-un anumit punct de vedere tind sa ii dau dreptate: majoritatea tiganilor tin la familie si la copii(cati le da Dumnezeu,cam atatia fac!) asa cum sunt ei,cu obiceurile acelea primitive...Tin foarte mult la etnia lor si sunt uniti.Multi sunt credinciosi,intr-adevar,iar in casele multora dintre ei este curatenie (si eu am avut ocazia sa ii cunosc o vreme).
Ca au ei alte tare si le ma ia ceva pana sa intre in randul lumii si sa se civilizeze...da,de acord,insa de ceva ani au inceput,nu mai sunt asa necizelati,unii s-au amestecat cu romani,au meserii interesante si chiar sunt niste persoane care au reusit prin munca si talent in viata.Stefan Banica Jr e tigan,Marcel Pavel,Andra,dar si multi altii.
In timp ce etnia aceasta usor usor ia o panta ascendenta,romanii ce fac?Iau ce este mai rau de la tigani,nicidecum exemplele bune: manelele,imnul tarii cantat pe ritmuri tiganesti de ziua nationala,telenovelele tiganesti,ziare si televiziuni ce fac o audienta coplesitoare cu emisiuni in care se prezinta prostituate,infractori,persoane cu afectuni psihice si ...multi tigani.
?
Stefan Banica, Marcel Pavel sunt exemple de oameni extrem de infumurati, de o valoare indoielnica, Banica Jr nu se compara la talent cu tatal lui, si, cu toate astea nu ii ajungi cu prajina la nas, daca era asa de talentat nu se punea sa il imite pe Elvis, era original.
Marcel Pavel are numai fite in cap, si s-a apucat sa faca Conservatorul la 40 de ani ca toata viata nu a fost in stare, va dati seama ca pe bani si pe favoruri stiind ca acum este faimos.

Despre Andra ce poti spune, daca s-a pus sa cante manele cu Adrian Minune... no comment, o avea ea voce dar in fine...

Din punctul meu de vedere campania aceasta de tiganizare este exclusiv promovata de mass media care a inceput promovarea manelelor in anii 2000, posturile TV in special. Ma gandesc ca multi dintre cei care conduc posturile TV sunt tigani la origine sau tiganiti.

Daca multi romani de neam prost asculta manele, urmaresc emisiuni si filme tiganesti, se comporta ca niste tigani, sunt casatoriti cu tigani si admira pe tigani, este pentru ca s-au uitat prea mult la TV, si s-au lasat influentati. In plus mai este si lipsa de patriotism, lipsa de cultura si lipsa mandriei nationale. Cel mai bine ar fi sa nu se mai amestece tiganii cu romanii cum a fost pe vremuri, fiecare cu etnia lui.

In ceea ce priveste teatrul, opera si filmele sa stiti ca sunt destul de scumpe pentru multi romani, nu ii acuzati ca nu au cultura, nu au acces la cultura din cauza banilor.

Nu cred ca trebuie sa generalizam pentru niste admiratori de tigani, sa exageram si sa spunem ca s-a produs tiganizarea in totalitate a Romaniei.

Nu ne-am suparat pe Raul pentru ce a spus despre tigani, din partea mea n-are decat sa admire tiganii in detrimentul romanilor dar sa nu se puna sa jigneasca romanii caci asta nu e ok. Ma mir ca nu v-ati scandalizat la ce a scris, deci vi s-a parut normal ca a zis romancele sunt desfranate, nu sunt harnice si sunt imputite, dar avand in vedere ca ati spus ca ati vizitat casele tiganilor nu mai mir de nimic..
Reply With Quote
Vechi 19.05.2012, 18:44:18
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Draga mea,infumurati sunt si romanii in mare parte,ma indoiesc ca mandria ar fi un atribut exclusiv al tiganilor.Deasemenea,eu ce am putut admira de la distanta la acesti oameni a fost valoarea lor artistica,faptul ca mi se par educati,cu bun simt si cei 7 ani de acasa din modul in care s-au exprimat la diverse emisiuni.
Nu ii cunosc personal pentru a le lipi etichete si chiar daca tangential i-as cunoaste,m-as feri de astfel de verdicte,pana nu as cunoaste mai in profunzime omul in cauza.Sa inteleg ca dvs i-ati cunoscut mai multa vreme la modul personal?

Cei mentionati sunt tigani,insa unii care au muncit si au talent,iar ce fac ei cu etnia lor e problema lor.
Observ ca exista tendinta extremismelor,de a gandi totul in alb sau negru,bun sau rau.Fiecare etnie si popor are calitatile,dar si tarele sale.Nu exista ca tiganii sunt rai,diavoli pe cozi de matura si toate bubele sunt in capul lor,iar romanii sunt buni si ingerasi.
A privi si in ograda vecinului si sa ii poti vedea si calitatile,dincolo de defecte e o virtute si arata obectivitate,verticalitate.
Citat:
Nu ne-am suparat pe Raul pentru ce a spus despre tigani, din partea mea n-are decat sa admire tiganii in detrimentul romanilor dar sa nu se puna sa jigneasca romanii caci asta nu e ok. Ma mir ca nu v-ati scandalizat la ce a scris, deci vi s-a parut normal ca a zis romancele sunt desfranate, nu sunt harnice si sunt imputite, dar avand in vedere ca ati spus ca ati vizitat casele tiganilor nu mai mir de nimic..
Nu vad de ce ar fi cazul sa ma scandalizez,este dreptul lui sa aiba o parere.
Sa inteleg ca scandalizarea tine loc de ratiune sau faptul ca nu as fi de acord cu un procent din ceea ce afirma cineva,inseamna ca trebuie sa imi pun ochelari de cal si sa ignor si mesajele pozitive enuntate de acea persoana?
Poate imi explicati si mie cu putin mai multa logica,de unde ati dedus dvs ca eu consider ca romancele "sunt desfranate,nu sunt harnice si imputite" sau care parte din
Citat:
V-ati suparat pe comentariile lui Raul,insa,dintr-un anumit punct de vedere tind sa ii dau dreptate
nu v-a fost clara...
Si nu inteleg ce vreti sa spuneti prin remarca malitioasa "dar avand in vedere ca ati spus ca ati vizitat casele tiganilor nu mai mir de nimic.."....

Last edited by heaven; 19.05.2012 at 18:51:02.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iarasi cipuri si biometrice BogdanF2 Generalitati 71 24.02.2017 07:53:45
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? romandragut Generalitati 291 20.12.2013 07:33:02
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Ganduri ...iarasi 14carol06 Generalitati 1 06.02.2009 17:14:58