View Single Post
Vechi 23.05.2012, 11:53:29
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Preacinstirea si iubirea Maicii Domnului nu e obligatorie. E raspunsul firesc al celor care, iubindu-L pe Hristos, nu-si pot permite s-o ignore pe Cea care
L-a nascut.
1. Eu am o credinta crestin-apostolica. Va rog, dati-mi exemple despre modul cum au preacinstit-o Sfintii Apostoli pe Maica Domnului (atat in timpul vietii cat si dupa moartea ei). Aveti la indemana cele 21 de epistole ale Sfintilor Apostoli si cartea Faptele Apostolilor. Argumentati-va filozofia cu exemple din invataturile si trairea Sfintilor Apostoli.

2. Sunteti sigura ca dvs. o preacintiti pe Maica Dommnului? Nu cumva cinstiti o plasmuire? Dvs. trebuie sa-i atribuiti Maicii Domnului caracteristicile de "nascatoare de Dumnezeu" (de parca o creatura la nascut pe Creator) sau "pururea fecioara" (lucru care nu aveti cum sa-l demonstrati) si altele. Abia asa puteti sa o "preacinstiti". Ce ar fi sa invatati sa o preacinstiti considerand-o, foarte simplu, ca fiind cea aleasa de Dumnezeu, prin care sa se intrupeze Fiul? Punct. Fara alte "titulaturi". Mai sunteti in stare sa o preacinstiti?
Reply With Quote