View Single Post
Vechi 24.05.2012, 11:53:20
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul

Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...
Asemănarea este una, substituirea este alta.

Citiți mai mult despre rolul Fecioarei Maria în Biserică aici: http://www.catehism.ro/CBC_035.htm#II

Nu confundați niciodată planurile. Pot să-i spun Fecioarei Maria, în rugăciune, "Tu ești nădejdea mea de mântuire" ? Sigur că pot.

Asta nu înseamnă că mântuirea mea o va săvârși Fecioara Maria, ci înseamnă că, pe drumul către Mântuirea prin Iisus Hristos, ea îmi va fi cel mai mare ajutor.

Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă (dar și altele) consideră că drumul spre mântuire este un efort colectiv. Ne rugăm unii pentru alții, ne sprijinim unii pe alții, în drumul către Hristos. Și cine se poate ruga mai bine pentru noi, decât Fecioara Maria.

Dar să mergem la Scriptură. Sluga sutașului stă în pat, bolnavă. Cine se roagă pentru el ? Sutașul. Iar Hristos vindecă sluga, pentru rugăciunea și credința sutașului.

Ei, tot așa, noi ne încumetăm să apelăm la Maica Domnului, pentru că dacă a ascultat Iisus rugăciunea sutașului, cu atât mai mult pe a Mamei sale.

În acest sens ne este ea nădejde către mântuire.
Reply With Quote