Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2012, 11:24:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cui ii foloseste tot ce scrii aici ? Cred ca nici macar tu nu recitesti ce ai scris.
Ai auzit vreodată de expresia "ca să slujească de mărturie"? Conotația este desigur negativă, dea Domnul să nu te încadrezi în ea. Sper doar ca frații mei să se aplece mai cu râvnă în studiul Scripturii, măcar atât câștig să aibă. Și desigur să treacă la pasul următor: cercetând-o să-L găsească pe Hristos și astfel să acceadă la viața veșnică (Ioan 5,39). Așa să ne ajute Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:28:37
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Domnule osutafaraunu, iarăși ați scris și nu ați răspuns întrebărilor mele:

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:32:14
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai auzit vreodată de expresia "ca să slujească de mărturie"? Conotația este desigur negativă, dea Domnul să nu te încadrezi în ea. Sper doar ca frații mei să se aplece mai cu râvnă în studiul Scripturii, măcar atât câștig să aibă. Și desigur să treacă la pasul următor: cercetând-o să-L găsească pe Hristos și astfel să acceadă la viața veșnică (Ioan 5,39). Așa să ne ajute Dumnezeu!
Uite eu la asta nu m-am gandit.Eventual imi pot lua un palmtop sau macar un celular si pot spune " Uite Doamne eu le-am zis "
Problema e cum nu vezi ridicolul situatiei. Biblia nu a cazut din cer in sec XIX in America, direct in poala stim noi cui. Deci pretentia ta de a invata pe altii "invataturile biblice " e ridicola.Aceiasi Biserica a construit si Biblia si ne-a invatat sa o si cinstim pe Maica Domnului.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:32:30
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva. Pentru ca Maica Domnului a ajuns sa implineasca scopul pentru care exista intreaga creatie, unind in propria ei viata creatia si creatorul, ea devine mama noastra, a tuturor pamantenilor.
Ioana, teologia sau filozofia ta ajunge sa fie sora cu blasfemia.

Una este sa cinstesti, pamanteste vorbind, pe cea de care Dumnezeu S-a indurat si i-a facut mare har, si anume, sa nasca pe Domnul Hristos, si alta este sa ii aduci cinstire sora cu inchinarea, sau proslavire dumnezeiasca numind-o nu doar "mama a tuturor pamantenilor" ci chiar "Imparateasca a Cerurilor".

Si eu cinstesc pe maica Domnului dar nu o proslavesc, caci este scris:

" Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."(1Cor.6:20)
"Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer s-a auzit un glas care zicea: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!" (Ioan.12:28)

-----------

Si pentru ca sa vedeti pana unde merge erezia si blasfemia, urmariti mai jos fragmente din Icosul al VIII-lea, al XII-lea si Condacul al XIII-lea din "Acatistul Maicii Domnului".
Cititi va rog ca inaintea Domnului iar judecata voastra sa fie dreapta si curata.

"Bucura-te, nadejdea de mantuire a tuturor." - blasfemie:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)

"Bucura-te, cheia imparatiei lui Hristos." - erezie:
"Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri." (Mat.16:18,19)

"Bucura-te, Imparateasa cerului si a pamantului." - blasfemie:
"Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu." (Ioan.18:37)

"Bucura-te, usa raiului." - blasfemie:
"Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune." (Ioan.10:9)

"Bucura-te, marirea si mangaierea tuturor dreptilor." - blasfemie:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor (Duhul Sfant - n.a.), care sa ramana cu voi in veac." (Ioan.14:16)

"Bucura-te, ceea ce esti nadejdea si apararea noastra in ziua judecatii."
"Sa nu credeti ca va voi invinui inaintea Tatalui; este cine sa va invinuiasca: Moise (aici Maria, maica Domnului - n.a.), in care v-ati pus nadejdea." (Ioan.5:45-prarafr.)

"Vindeca neputintele noastre cele sufletesti si trupesti.
"El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre." (Mat.8:17)

"Tu singura esti mijlocitoarea bucuriei noastre si ca Maica lui Dumnezeu si Maica milostivirii, stand inaintea prestolului Preasfintei Treimi."
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos." (1Tim.2:5)

-------------

Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...

Ma opresc aici, insa luati aminte la cele scrise. Am numit erezii si blasfemii dar ele sunt astfel in dreptul celor ce cunosc Adevarul din Cuvantul Sf.Scripturi insa sunt impietriti fata de El. Pentru cei ce nu au ajuns sa cunoasca sau sa citeasca Scriptura nu pot fi acuzati decat de ignoranta.

Cercetati Scripturile! Cunoasteti pe Dumnezeu asa cum Se reveleaza El in Cuvantul Sau, dati-I slava si marire singurului vrednic de lauda - Tatalui Ceresc, in Numele Fiului Sau Iisus Hristos si prin Duhul Sau cel Sfant. Amin.

Last edited by ucenic; 24.05.2012 at 11:38:00.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:36:58
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Iar în final, strict cu privire la Scriptură:

"... să învățați să nu treceți peste ,,ce este scris``..." (1 Cor. 4:6)
Am inteles: nu exista nici un verset in care sa fie scris negru pe alb ca vom fi judecati pentru practici nebiblice.

Iar in final, strict cu privire la Sfinta Scriptura:
Va invit sa meditati mai profund la versetul "Acesta este Trupul Meu". Ati ales sa sa treceti peste ceea ce e scris. Iar in contextul in care treceti peste ceea ce e scris negru pe alb, cum de va lasa constiinta sa-i judecati pe altii ca ar face acelasi lucru? Mie asta mi se pare inca o dovada de viclenie/miciuna pe care o practicati cu spor.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 11:53:20
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul

Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...
Asemănarea este una, substituirea este alta.

Citiți mai mult despre rolul Fecioarei Maria în Biserică aici: http://www.catehism.ro/CBC_035.htm#II

Nu confundați niciodată planurile. Pot să-i spun Fecioarei Maria, în rugăciune, "Tu ești nădejdea mea de mântuire" ? Sigur că pot.

Asta nu înseamnă că mântuirea mea o va săvârși Fecioara Maria, ci înseamnă că, pe drumul către Mântuirea prin Iisus Hristos, ea îmi va fi cel mai mare ajutor.

Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă (dar și altele) consideră că drumul spre mântuire este un efort colectiv. Ne rugăm unii pentru alții, ne sprijinim unii pe alții, în drumul către Hristos. Și cine se poate ruga mai bine pentru noi, decât Fecioara Maria.

Dar să mergem la Scriptură. Sluga sutașului stă în pat, bolnavă. Cine se roagă pentru el ? Sutașul. Iar Hristos vindecă sluga, pentru rugăciunea și credința sutașului.

Ei, tot așa, noi ne încumetăm să apelăm la Maica Domnului, pentru că dacă a ascultat Iisus rugăciunea sutașului, cu atât mai mult pe a Mamei sale.

În acest sens ne este ea nădejde către mântuire.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 12:19:02
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Categoric da, cu precizarea că înlocuim termenul insultător "a se ploconi" cu cel adecvat " a cinsti".
Termenul "a cinsti" înseamnă a cădea în genunchi înaintea icoanei ei? Termenul "a cinsti" presupune aprinderea unei candele la icoana ei și cădelnițarea cu tămâie? Așa înțelegeți îndemnul sf. ap. Pavel?

"În iubire frățească, unii pe alții iubiți-vă; în cinste, unii altora dați-vă întâietate." (Romani 12,10 - versiunea Sinodală)

Vă imaginați cumva primii creștini cădelnițându-se reciproc și căzând în genunchi înaintea picturilor? Grotescă imagine ne-ați mai oferi!

Citat:
Curg blasfemiile ca apa. Acum o puneți pe Maica Domnului pe aceeași poziție cu împărații păgâni.
Pardon! O punem în poziția unei sfinte ce merită a fi cinstită prin urmarea îndemnului ei (Ioan 2,5), precum și a virtuților ei creștine. În schimb, căderea în genunchi înaintea ei (cu atât mai mult înaintea statuii ei!) este un gest dezaprobat și de îngerii din cer.

Citat:
Am să continui să vă pun aceste întrebări până
... se va închide încă un topic deraiat de la subiect. Și astfel nu va primi niciun răspuns întrebarea centrală:

Este practica "cinstirii" (prin îngenunchiere înaintea icoanei/statuii, prin tămâiere, etc.) o practică Hristică ori apostolică; deci biblică, creștină? Ori nu?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 12:23:12
Banned

Implicit

Citat:
pretentia ta de a invata pe altii "invataturile biblice " e ridicola.
Nu am această pretenție, tot ce pot să fac este să vă trimit la Scriptură. Cercetând-o veți (vom) învăța singuri din cuvintele Mântuitorului scrise în ea. Iar Duhul Sfânt vă (ne) va ajuta dacă sunteți (suntem) sinceri în a urma preceptele ei.

Citat:
Aceiasi Biserica a construit si Biblia si ne-a invatat sa o si cinstim pe Maica Domnului.
Este aberantă această imagine a Bisericii ce a "construit" chipurile Biblia! Ziditorul e Unul Singur. El Unic e Creatorul, Inspiratorul și Însuși Cuvântul! Și e absurd să pretinzi că El acceptă ori chiar învață o închinare ce I se cuvine doar Lui și numai Lui! Iar punând această pretenție pe seama unei biserici (oricare ar fi ea), automat o scoate în afara Bisericii Creștine fondate de Hristos și o aruncă până la extremitatea Antihristului! Așa că fă să sune altfel fraza ta, altfel îi faci un rău imens bisericii din care faci parte...

Last edited by osutafaraunu; 24.05.2012 at 12:25:43.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 12:26:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Am inteles: nu exista nici un verset in care sa fie scris negru pe alb ca vom fi judecati pentru practici nebiblice.
Iar n-ați înțeles! Dar uite că eu am răbdare cu dvs... v-am dat nu un verset, ci trei (3)! Binevoiți să-mi dați acum măcar un (1) verset-exemplificare pentru practica închinării la Maria?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 12:33:36
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
... se va închide încă un topic deraiat de la subiect.
Răspundeți la întrebare. Subiectul topicului a fost de mult epuizat, vi s-a explicat mai mult decât satisfăcător. Faptul că aveți ochii închiși și urechile astupate nu este vina noastră.

Răspundeți, deci, la întrebări, sau vă este frică ?

Este adevărat că biserica adventistă de ziua a șaptea îngăduie, în anumite situații, avortul ?

Este adevărat că în spitalele adventiste se practică avorturi ?

Este aceasta o practică Hristică ori apostolică; deci biblică, creștină? Ori nu?

Last edited by MihaiG; 24.05.2012 at 12:36:26.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19