În prealabil postat de ucenic
Ioana, teologia sau filozofia ta ajunge sa fie sora cu blasfemia.
Una este sa cinstesti, pamanteste vorbind, pe cea de care Dumnezeu S-a indurat si i-a facut mare har, si anume, sa nasca pe Domnul Hristos, si alta este sa ii aduci cinstire sora cu inchinarea, sau proslavire dumnezeiasca numind-o nu doar "mama a tuturor pamantenilor" ci chiar "Imparateasca a Cerurilor".
Si eu cinstesc pe maica Domnului dar nu o proslavesc, caci este scris:
" Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."(1Cor.6:20)
"Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer s-a auzit un glas care zicea: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!" (Ioan.12:28)
-----------
Si pentru ca sa vedeti pana unde merge erezia si blasfemia, urmariti mai jos fragmente din Icosul al VIII-lea, al XII-lea si Condacul al XIII-lea din "Acatistul Maicii Domnului".
Cititi va rog ca inaintea Domnului iar judecata voastra sa fie dreapta si curata.
"Bucura-te, nadejdea de mantuire a tuturor." - blasfemie:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)
"Bucura-te, cheia imparatiei lui Hristos." - erezie:
"Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri." (Mat.16:18,19)
"Bucura-te, Imparateasa cerului si a pamantului." - blasfemie:
"Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu." (Ioan.18:37)
"Bucura-te, usa raiului." - blasfemie:
"Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune." (Ioan.10:9)
"Bucura-te, marirea si mangaierea tuturor dreptilor." - blasfemie:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor (Duhul Sfant - n.a.), care sa ramana cu voi in veac." (Ioan.14:16)
"Bucura-te, ceea ce esti nadejdea si apararea noastra in ziua judecatii."
"Sa nu credeti ca va voi invinui inaintea Tatalui; este cine sa va invinuiasca: Moise (aici Maria, maica Domnului - n.a.), in care v-ati pus nadejdea." (Ioan.5:45-prarafr.)
"Vindeca neputintele noastre cele sufletesti si trupesti.
"El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre." (Mat.8:17)
"Tu singura esti mijlocitoarea bucuriei noastre si ca Maica lui Dumnezeu si Maica milostivirii, stand inaintea prestolului Preasfintei Treimi."
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos." (1Tim.2:5)
-------------
Observati asemanarea sau pe alocuri substituirea Domnului Iisus Hristos cu maica Sa in cele mai elementare pozitii: Imparat al Cerurilor, Mantuitor, Usa Raiului, Mijlocitor etc...
Ma opresc aici, insa luati aminte la cele scrise. Am numit erezii si blasfemii dar ele sunt astfel in dreptul celor ce cunosc Adevarul din Cuvantul Sf.Scripturi insa sunt impietriti fata de El. Pentru cei ce nu au ajuns sa cunoasca sau sa citeasca Scriptura nu pot fi acuzati decat de ignoranta.
Cercetati Scripturile! Cunoasteti pe Dumnezeu asa cum Se reveleaza El in Cuvantul Sau, dati-I slava si marire singurului vrednic de lauda - Tatalui Ceresc, in Numele Fiului Sau Iisus Hristos si prin Duhul Sau cel Sfant. Amin.
|