Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Ei, tot așa, noi ne încumetăm să apelăm la Maica Domnului, pentru că dacă a ascultat Iisus rugăciunea sutașului, cu atât mai mult pe a Mamei sale.
În acest sens ne este ea nădejde către mântuire.
|
Domul nostru a ascultat rugaciunea mamei Sale, prima data, la nunta din Cana Galileii cind a transformat apa in vin.
Avem si alte momente in Sfinta Scriptura cind unii oameni, din smerenie, nu s-au apropiat ei insisi de Domnul nostru ci au apelat la apostoli. Astfel, avem intimplarea cind niste greci au venit la Ierusalim. Ei doreau sa-L intilneasca pe Domnul nostru, iar pentru asta au apelat intai la Filip, Filip i-a spus lui Andrei si amandoi i-au spus DOmnului nostru.
Avem si un alt moment relatat in Sfinta Scriptura, un pic mai emotionant pentru romano-catolici, deoarece este amintit la fiecare Sfinta Liturghie: sutasul roman care avea sluga bolnava nu a mers el insusi la Domnul nostru, ci i-a trimis pe batrinii iudeilor. Acestia L-au rugat staruitor sa-l ajute pe acest sutas. Domnul nostru s-a indreptat spre casa sutasului, iar acesta i-a iesit in intimpinare spunind "Doamne, nu sint vrednic sa intri sub acoperamintul meu; de aceia nici pe mine nu m-am socotit vrednic sa intri la mine".
Cu alte cuvinte, Sfinta Scriptura ne ofera destule exemple in care cei care au mijlocit pentru altii au fost apropiatii Domnului Nostru, iar unii crestini, din smerenie, se roaga Mamei Domnului sau apropiatilor Lui, sfintii. Nu s-a schimbat nimic, in fond.
Pe de alta parte, ieri, la Sfinta Liturghie romano-catolica, s-a citit din Faptele Apostolilor si iata ce le spunea sfintul apostol Pavel efesenilor:
"Vegheați asupra voastră și asupra întregii turme, peste care Duhul Sfânt v-a pus pe voi răspunzători, ca să fiți păstorii Bisericii lui Dumnezeu, care îi aparține lui însuși, datorită sângelui pe care l-a vărsat propriul său Fiu. Eu știu, că, după plecarea mea, vor intra între voi lupi fioroși, care nu vor cruța turma. Chiar dintre voi înșivă se vor ridica unii bărbați care vor răspândi învățături răstălmăcite, ca să-i atragă pe ucenici de partea lor."
Nici in aceasta privinta nu s-a schimbat nimic. Lupii fiorosi sint intre noi.