Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Asadar e aberant sa spui ca ecumenismul nu are sens. Cum poate sa nu aiba? Doar e un produs omenesc, social, si face parte din viata comunitatilor crestine si nu numai! Cum oare poate fi lipsit de sens???
Ba inca tocmai asta e problema: care e sensul, ce roade are, ce impact etc.
Are, frate, are si inca mare de tot. Dar cine poate spune, DEOCAMDATA, care e acesta?
|
Cred ca ai inteles ca acolo eu l-am citat pe acel preot rus, Zielinsky. Din cate am inteles el participa si la intruniri ecumenice, deci probabil stie mai multe decat noi (la fel, si par. Staniloae participa la intruniri ecumenice de dialog). Ca doar l-am citat nu inseamna ca nu sunt si de acord cu ce spune. Spune ca nu sunt rezultate si se si poate observa asta, nimeni nu s-a unit cu nimeni, ba mia mult au aparut mai multe culte si sunt tot mai mult atei. Rezultate pozitive nu prea se vad, doar cele negative. Practic a fost un mod de intrare a influentelor new age si protestante, nu doar in BO, dar mai ales in BC. Ca sa nu mai vorbim de relativizarea invataturii, confuzia credinciosilor, etc.
Am dat citate din par. Arsenie, daca iti amintesti spunea asa:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/singur..._ortodoxia.htm
"arhimandrit Arsenie: Nu este o creație a masoneriei, este o creație a dracului. Chiar Iustin Popovici a zis că ar fi cea mai mare greșeală a secolului."
"Nu este valabilă nici o discuție, decît: vă primim cu drag înapoi. Ecumenismul acesta, lupta aceasta, de venit vine din partea lor. N-au identitate! Îi roade pe suflet faptul că nu sunt cu Adevărul."
"Nu există tîrg în materie de Adevăr! Ca să putem face o împăcare, o unitate, trebuie să negustorim: lasă tu, las și eu. Ce să lăsăm noi? Nu se poate pune problema - "o iota, o cirtă cine lasă din tot ce spun Eu", acesta își pierde mîntuirea;"
" Ecumenismul este o problemă care nu va reuși niciodată; decît o vorbă stearpă, o vorba continuă, cu același titlu pentru că nu se lasă ei. Noi tăcem; noi nu am stricat nimic. Ca să ne împăcăm trebuie să vină la Ortodoxie, absolut, de unde au plecat.
Nu le convine poziția Bisericii pentru că vor să ne niveleze; aceasta este întotdeauna tendința celui mai slab ca să te aducă și pe tine la nivelul lui, ca să poată fi liniștit în căderea lui."
Daca nu s-a inteles care este invatatura adevarata (deci nu ecumenista), exista doar o singura Biserica a lui Hristos, aceasta e BO, iar in afara ei sunt comunitati laice, nu crestine.