Pentru ca am citit diverse postari despre migrarea ortodocsilor sau a catolicilor catre diverse secte, am sa va povestesc ce am auzit chiar azi la biserica, in cuvantul parintelui.
Deoarece nu am auzit prea bine, o sa cer amanunte de la parintele si am sa vi le povestesc si pe acelea.
Pe scurt: in urma cu destui ani, dar dupa 1989, un pastor baptist din SUA a trecut, intai el si apoi intreaga lui comunitate, la ortodoxie.
Uimiti si intrigati de aceasta hotarare, mai marii Bisericii Baptiste a locului au trimis un alt pastor in Romania, David (celalat nume nu l-am retinut).
Acesta a venit la Cluj si a inceput sa participe la slujbele de la Catedrala incercand sa inteleaga ce este cu ortodoxia si ce anume i-a facut pe toti aceia sa treaca la ortodoxie.
Aici a dat peste IPS Bartolomeu, de care s-a apropiat in incercarea lui de a intelege ce inseamna ortodoxia.
Pana la urma acest om, David, a cerut sa fie botezat ortodox, a absolvit Teologia, cred ca aici la Cluj, si am inteles ca s-a intors in SUA, unde s-a dus si a marturisit in fata fostilor frati de credinta baptisti despre ortodoxie!
Deci, se intampla si invers!
Revin cu amanunte cand le voi afla.
Last edited by Adriana Cluj; 28.05.2012 at 00:21:00.
|