View Single Post
Vechi 29.05.2012, 10:04:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Iată răspunsul părintelui Galeriu: „Nu judec eu – cutare e pierdut!”.
Cine are cartea asta?

Relativ la atitudinea ortodoxă față de eterodocși, aceasta ar trebui să fie în felul următor - și aici sînt foarte convins, hotărît de adevărul a ceea ce scriu în mod public: noi nu avem voie să condamnăm, fraților!

Cînd Hristos a poruncit răspicat să nu judecăm, exact la asta S-a referit: să nu condamnăm pe nimeni, niciodată la Iad, deoarece astfel ne-am asuma rolul de Judecător care este numai al Lui Hristos. Cum am putea spune atît de ferm că ăia se mîntuiesc și ăilalți n-au nici o șansă? Ce știm noi despre tainele Logosului sau Rațiunii tuturor lucrurilor? Ce știm despre viața de apoi și despre veșnicie? Mai nimic.

Am spus-o de N ori și o repet. Nu judecați! este sinonim cu Nu condamnați! și cu Nu osîndiți! A nu judeca nu ne limiteaza accesul la a critica răul pe care noi și ceilalți îl comitem. Nu, căci altfel nu am putea deosebi binele de rău, nu i-am putea ajuta pe cei care zac în mocirla existenței vremelnice riscîndu-și viața veșnică alături de Hristos.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote