![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Nu este cale de mântuire, de ispășire a păcatelor, decât calea Crucii. Dacă ar fi fost alta Dumnezeu ne-ar fi arătat-o pe aceea. Prin cruce, prin suferința unei răstigniri în viață, se intră în împărăția lui Dumnezeu. Și se intră cu atât mai sigur, cu cât răbdăm o răstignire nedreaptă". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu asta ma ocup si pe acest forum. Si culmea, stii cand am fost cel mai judecat? Nu atunci cand postam mesaje cu marturiile mele de credinta, sau despre teologia mea simpla ci intotdeauna cand postam, fara prea multe completari, versete din Biblie. Chiar mi-a comentat cineva la o postare, modul greoi in care ma poate urmari dand citate din Biblie... Stiu ca v-a durut pe multi mesajul meu privind inchinarea la maica Domnului. Chiar prietenul si fratele meu Ioan nu-mi mai raspunde. Tu, asemenea, nu incetetezi sa ma acuzi... Nu ma pot intoarce in BOR - sunt un apostat al ei. Si nu acesta este motivul adevarat. Nu pot sa o fac pentru ca in biserica in care am intrat am gasit viata. Insa nu penticostalismul imi da viata de care vorbesc ci fratii mei, surorile mele, pastorul meu. Aici traiesc "pe viu" ceea ce porunceste Hristos in Cuvantul Sau. In aceasta bisericuta litera moarta prinde viata. Aici Hristos traieste printre noi. Si sunt multe, multe locuri ca acestea. Repet, nu Biserica Ortodoxa si nu Cultul Penticostal ma conving, ci Hristos inviat printre ortodocsi, penticostali etc., ma convinge. Ei bine da, poti umbla printre cei care il marturisesc pe Domnul si totusi tu sa nu fii unul dintre ei. "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"? (Ioan.14:9) Last edited by ucenic; 29.05.2012 at 00:41:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ceea ce nu intelegi tu este ca nu citatele din Biblie deranjeaza la un np ci jignirea a 2000 de ani de crestinism.Adica tu vii si spui ca stand seara si rugandu-te te lumineaza pe tine duhul si-ti spune ca nu trebuiesc botezati copii sau ca nu trebuiesc cinstiti sfintii sau ca icoanele sant un lucru rau. Iar asta contrazice flagrant stalpii ortodoxiei, oamenii care chiar si-au luat crucea si l-au urmat pe Hristos,care s-au lepadat de lume si adeseori au fost rastigniti de catre lume impreuna cu Hristos. Tu nu-ti dai seama care este esenta Ortodoxiei, nu logica inselatoare care a nenorocit apusul ci descoperirea lui Hristos in inima curata pe care o zideste Dumnezeu in tine.Ori tu ai inceput cu sfarsitul calatoria ta spre nicaieri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 29.05.2012 at 01:03:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar se poate ierta, aceasta este atitudinea crestinilor ortodocsi fata de crestinii de alte culte... si invers. Si eu am fost facut aici eretic, fariseu, francmason, ucenic al celui rau etc... si nu am putut uita, insa am iertat din toata inima. Ne acuzam si ne afurisim reciproc pe acest forum. Oare cum am proceda daca am fi fata in fata? Doamne, ai mila de noi. Vrem sa Te marturisim si nu stim cum, vrem sa te slujim si ne impiedicam adesea, vrem sa iti aratam dragostea noastra iar Tu nu o primesti cata vreme nu o impartasim mai intai cu aproapele nostru... Iertati-ma va rog toti cei ce ati simtit cutitul infipt in inima voastra. Iertati-ma, va rog, dar nu pot tacea pentru ca aceste ganduri striga in inima mea. Exista un singur Dumnezeu, Tatal, un singur Domn, Iisus Hristos, un singur Duh, Duhul Sfant - Treimea cea nedespartita. Intre om si Dumnezeu Tatal este un singur Mantuitor si un singur Mijlocitor - Omul Iisus Hristos. ----------------- Aici pe pamant noi, copii lui Dumnezeu, putem in dragoste sa mijlocim unii pentru altii in rugaciune insa o facem numai prin El, prin Hristos. Tatal nu se uita la vrednicia noastra nici a altcuiva, ci la Fiul Sau, caci nu prin faptele noastre sau ale altuia ne spalam hainele, ci in Sangele Mielului. Vazand Sangele Fiului Sau pe care Il primim prin credinta, Tatal indeparteaza blestemul pacatului, care este moartea vesnica si lasa binecuvantarea mantuirii, care este Viata vesnica. ----------------- "Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu. Si casa Lui suntem noi, daca pastram pana la sfarsit increderea nezguduita si nadejdea cu care ne laudam." (Evr.3:6) de aceea: "Sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn." Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, avand un cuget curat." (1Pet.3:15,16a) Last edited by ucenic; 29.05.2012 at 08:48:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu daca analogia este nimerita in acest caz... una este sa respecti si sa apreciezi la nivel uman o persoana de alta religie (poate fi si musulman sau budist nu doar alt cult crestin) si alta sa propovaduiesti o 'unitate in Hristos' cu o persoana care predica alte invataturi, asta seamana mai mult a ecumenism. Nu uita, ca primii crestini aveau toti aceleasi invataturi si cel care venea cu o invatatura diferita, era imediat inlaturat: 2Ioan.1:10 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca astfel de ganduri se nasc mai repede in mintea noastra trufasa decat in inima pe care ne inchipuim ca o avem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"...in lume s'au raspindit multi amagitori, care nu marturisesc ca Iisus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!" Citat:
Restul sunt interpretari ale noastre care vor fi luate ca o mahrama de pe fata atunci cand va veni Cel ce este desavarsit ca sa desavarseasca lucrarea lui Dumnezeu. Acum cunoastem in parte, atunci vom cunoaste in Adevar.. Nu va inselati, in Cer nu sunt ortodocsi, catolici, penticostali, baptisti sau adventisti. In Cer sunt cei ce L-au urmat in viata lor pe Iisus Hristos, ucenicii Lui. Aici si acum suntem logoditi cu El ca si fecioara neprihanita: "Caci va ravnesc pe voi cu ravna lui Dumnezeu, pentru ca v-am logodit unui singur barbat, ca sa va infatisez lui Hristos fecioara neprihanita." (Cor2.11:2) Iar atunci si Acolo vom sta la masa Mirelui, ca si mireasa. "Sa ne bucuram si sa ne veselim si sa-I dam slava, caci a venit nunta Mielului si mireasa Lui s-a pregatit."(Apoc.19:7) Porunca Lui nu este "asa si asa stau lucrurile" ci porunca Lui este sa ne iubim unii pe altii. Si atunci, indiferent de denominatiune, vom cunoaste ca suntem din El. Facand astfel nu ne vom mai numi unii pe altii eretici sau apostati, ci frati in Hristos. Iata unitatea in El, iata ecumenismul. "Dar nu numai pentru acestia (apostolii - n.a.) Ma rog, ci si pentru cei ce vor crede in Mine, prin cuvantul lor, Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan 17:20,21) Last edited by ucenic; 29.05.2012 at 09:48:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Relativ la atitudinea ortodoxă față de eterodocși, aceasta ar trebui să fie în felul următor - și aici sînt foarte convins, hotărît de adevărul a ceea ce scriu în mod public: noi nu avem voie să condamnăm, fraților! Cînd Hristos a poruncit răspicat să nu judecăm, exact la asta S-a referit: să nu condamnăm pe nimeni, niciodată la Iad, deoarece astfel ne-am asuma rolul de Judecător care este numai al Lui Hristos. Cum am putea spune atît de ferm că ăia se mîntuiesc și ăilalți n-au nici o șansă? Ce știm noi despre tainele Logosului sau Rațiunii tuturor lucrurilor? Ce știm despre viața de apoi și despre veșnicie? Mai nimic. Am spus-o de N ori și o repet. Nu judecați! este sinonim cu Nu condamnați! și cu Nu osîndiți! A nu judeca nu ne limiteaza accesul la a critica răul pe care noi și ceilalți îl comitem. Nu, căci altfel nu am putea deosebi binele de rău, nu i-am putea ajuta pe cei care zac în mocirla existenței vremelnice riscîndu-și viața veșnică alături de Hristos.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
care s-au abatut de la adevar. Ei zic ca a si venit invierea si rastoarna credinta unora. (2Tim.2:18)[/quote] Last edited by Cornel Urs; 29.05.2012 at 13:29:51. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|