Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Numai că dr. McKeith disimulează faptul că aceeași soartă o au proteinele în mediul acid din stomac. Acolo suferă denaturare acidă, adică își pierd structura lor spațială. Pe urmă, și-o pierd și pe cea moleculară, legăturile dintre aminacizii care, înlănțuiți unul de altul, formează proteina sunt atacate încă din stomac, proces care continuă în mult mai mare măsură în intestin, de unde se absorb numai aminoacizii, întocmai cum de la o construcție veche recuperăm numai cărămizile în stare izolată unele de altele, și nu conglomerate de cărămizi.
|
Din cîte știu, mîncarea ajunge în stomac unde rămîne în zona superioară pentru 30-45 de minute. Acolo are loc prima fază a digestiei, după masticație să spunem. Dacă noi consumăm enzime gata fabricate, atunci digestia începe încă din această fază. Dacă nu, digestia începe cînd mîncarea coboară în partea inferioară a stomacului unde sînt sucurile gastrice, acidul clorhidric și mai știu eu ce.
Ideea este să nu bem apă cu puțin timp înainte, în timpul sau imediat după masă deoarece se diluează enzimele nu-și mai fac treaba așa cum ar trebui, sucurile se diluează...