Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
[font=Arial]
Dr Gillian McKeith atrage atenția că enzimele sînt distruse dacă fierbem, coacem, prăjim, înăbușim sau chiar congelăm fructele și legumele.
|
Este foarte corect. Enzimele, fiind structuri proteice, sunt denaturate prin toate aceste procedee (doar la congelare se impune nuanțare). Numai că dr. McKeith disimulează faptul că aceeași soartă o au proteinele în mediul acid din stomac. Acolo suferă denaturare acidă, adică își pierd structura lor spațială. Pe urmă, și-o pierd și pe cea moleculară, legăturile dintre aminacizii care, înlănțuiți unul de altul, formează proteina sunt atacate încă din stomac, proces care continuă în mult mai mare măsură în intestin, de unde se absorb numai aminoacizii, întocmai cum de la o construcție veche recuperăm numai cărămizile în stare izolată unele de altele, și nu conglomerate de cărămizi. Din acești aminoacizi absorbiți, plus cei pe care îi sintetizează el însuși, organismul își va confecționa propriile lui proteine, așa cum facem clădiri pentru noi din cărămizi vechi, la care mai adăugăm și pe cele fabricate de novo.