Citat:
În prealabil postat de delia31
Doar in biblia adventista nu scrie.
|
Precum ați constatat, eu nu folosesc Biblia "adventistă" ca argument pentru dvs. ortodocșii. O folosesc pe a dumneavoastră proprie.
Citat:
In Scriptura ortodoxa scrie in multe locuri despre duhul omului si se deduce de la un capat la altul ca omul e o fiinta duhovniceasca creata astfel tocmai pentru a putea fi in comuniune cu Duhul Sfant.
Ca sa dau doar un singur exemplu:„Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească” (1Tes 5, 23).
Fara sa intelegem prin asta ca omul e o alcatuire trihotomica, ci o faptura creata din materie si nematerie tainic imbinate, insa cu constitutie pnevmato-psiho-somatica.
|
OK, așa este. E o alcătuire unitară, tainic alcătuită. Însă în momentul când moare, cum mai poate fi păstrat "întreg" de exemplu trupul - când acesta știm că se descompune? Trebuie că apostolul vorbește aici de omul în viață, nu de el în timpul morții.
Citat:
In adancul laturii lui spirituale, data din suflarea lui Dumnezeu, se afla cea mai profunda si mai adanca „zona” a fiintei lui, ce mai subtila, cea mai fina, mai rarefiata, numita duhul omului, pnevma lui, nous-ul.
Despre asta vorbeste Sf. Pavel cand zice „întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească” (to pneuma kai ē psychē kai to sōma).
Duhul omului e cea mai profunda parte a noastra, pe care a pus-o Dumnezeu in fiinta noastra. Prin intermediul acestei celei mai profunde si mai rarefiate parti spirituale, numita pnevma sau duh sau nous, omul se poate relationa cu Duhul lui Hristos.
|
Stimată doamnă, toate aceste doar pe timpul vieții! Apostolul Pavel nu face urări morților. Ceea ce susțineți dvs. e ca și cum m-aș duce eu în cimitir urând morților: "
Hai sănătate și noroc!"
Citat:
Asta sper sa fie ultima data cand mai risipesc orzul pe gâște.
|
Nutriți speranțe deșarte. Oi fi eu porc și gâscă, însă filosofia dvs. nu e nici mărgăritar, nici orz.