View Single Post
Vechi 30.05.2012, 10:10:11
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Doar in biblia adventista nu scrie.
Precum ați constatat, eu nu folosesc Biblia "adventistă" ca argument pentru dvs. ortodocșii. O folosesc pe a dumneavoastră proprie.

Citat:
In Scriptura ortodoxa scrie in multe locuri despre duhul omului si se deduce de la un capat la altul ca omul e o fiinta duhovniceasca creata astfel tocmai pentru a putea fi in comuniune cu Duhul Sfant.

Ca sa dau doar un singur exemplu:„Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească” (1Tes 5, 23).
Fara sa intelegem prin asta ca omul e o alcatuire trihotomica, ci o faptura creata din materie si nematerie tainic imbinate, insa cu constitutie pnevmato-psiho-somatica.
OK, așa este. E o alcătuire unitară, tainic alcătuită. Însă în momentul când moare, cum mai poate fi păstrat "întreg" de exemplu trupul - când acesta știm că se descompune? Trebuie că apostolul vorbește aici de omul în viață, nu de el în timpul morții.

Citat:
In adancul laturii lui spirituale, data din suflarea lui Dumnezeu, se afla cea mai profunda si mai adanca „zona” a fiintei lui, ce mai subtila, cea mai fina, mai rarefiata, numita duhul omului, pnevma lui, nous-ul.
Despre asta vorbeste Sf. Pavel cand zice „întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească” (to pneuma kai ē psychē kai to sōma).

Duhul omului e cea mai profunda parte a noastra, pe care a pus-o Dumnezeu in fiinta noastra. Prin intermediul acestei celei mai profunde si mai rarefiate parti spirituale, numita pnevma sau duh sau nous, omul se poate relationa cu Duhul lui Hristos.
Stimată doamnă, toate aceste doar pe timpul vieții! Apostolul Pavel nu face urări morților. Ceea ce susțineți dvs. e ca și cum m-aș duce eu în cimitir urând morților: "Hai sănătate și noroc!"

Citat:
Asta sper sa fie ultima data cand mai risipesc orzul pe gâște.
Nutriți speranțe deșarte. Oi fi eu porc și gâscă, însă filosofia dvs. nu e nici mărgăritar, nici orz.