Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Acum am primit de la ai mei un aparat electric pe care mă gîndesc să-l folosesc numai pentru a plămădi aluatul, nu și pentru a coace. La aragaz, pîinea se pătrunde mai uniform și gazul consumat nici nu costă cît curentul pentru aparatul electric. Totuși aluatul se amestecă mai bine frămîntat manual decît cu acel malaxor micuț al mașinii automate.
|
Dimpotriva, cred ca e mai scump gazul care se consuma in cele 4 ore la cuptor decat curentul in cca. o ora cat se coace.
Masoara sa vezi, este mai putin de 1/2 kw.
Citat:
De remarcat că drojdia uscată ieftină, cea de ~ 70 de bani, conține o chimicală, un E nociv. Există drojdie uscată fără acel coservant sau ce-o fi, dar costă cam 4 lei! Sau mai este varianta de a folosi maia, care și aia costă mai mult decît pîinea de la magazin. De aceea este de preferat să folosim drojdia umedă care este ieftină și, din cîte știu, nu conține substanțe artificiale "bonus".
|
Care E? Unde scrie? Eu n-am vazut nimic de genul asta pe ambalaj.
Daca te iei dupa cei care vand drojdie la 4 lei pliculetul..
Maia se poate face in casa.
Se poate folosi si drojdia proaspta, intr-adevar, creste chiar mai bine cu ea.