Subiect: Teoria enzimelor
View Single Post
Vechi 31.05.2012, 06:58:24
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Uite aici o rețetă de salată pe care noi o mîncăm cam zilnic.

Se taie:

- salată (de preferință românească)
- ceapă verde
- ridichi
- roșii (măcar vreo două acolo, că-s cam scumpe acum)
- castraveți
- dovleac (are gust de castraveți și e relativ mai ieftin)
- spanac (cît de mult)
- măcriș
- lobodă (verde și roșie)
- leurdă (nu cred că mai este la piață)
- broccoli (mărunțit bine, e perfect crud)
- avocado (uneori)
- măsline naturale (nu de alea negre cu 3 Euri, ci naturale. Verificați eticheta chiar dacă luați de la galantar)
- pătrunjel
- leuștean
- mărar
- puțin ulei de măsline
- sare naturală, de mină (care conține N minerale, nu numai NaCl, fără iod, antiaglomeranți și alte cele)

Se face deci un lighean de salată și se împarte frățește la cîți membri are familia. :) De consumat cu pîine integrală, de preferință făcută acasă.
Am vrut sa-ti multumesc pentru reteta asta de salata minunata;azi am mancat numai acest fel,la pranz cat si la cina.
Am pus cam ce am gasit la piata:
-arugula
-spanac
-varza alba
-castravete
-morcov
-mazare
-rasaduri de mazare
-ceapa rosie
-ciuperci
-ardei rosu
-rosii
-ridichi
-dovleac(nu mi-ar fi trecut prin cap!!)
-brocollini(brocolli imatur,mai fraged)
-praz
-masline verzi
-marar
-sare,piper
-sos de salata din otet de sampanie,condimentat cu fulgi de drojdie

M-am simtit mai bine astazi-eu in general am mari probleme digestive,inca de mic copil reusind performanta ca la 9 ani sa am gastrita,la 11 colita ,la 14 ulcer iar mai tarziu sindromul colonului iritabil +complicatii ale bilei.
Acum de curand,am inceput sa am reflux de acid gastric,practic ultimele zile si nopti au fost un cosmar.Refluxul de acid s-a calmat numai astazi cu consumul de cruditati,plus ca nu ma mai simt letargica dupa masa asa cum ma simt de obicei.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote