05.06.2012, 11:58:50
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de r.mircea
Poate domnul 99 vrea să sugereze că Moise s-a ”culcat” la loc după Tabor, înainte de Înviere, astfel încât să dribleze blasfemia. Doar așa s-ar putea ”scoate” amicul nostru, dar nu știu dacă de data asta am mai găsi versete...
|
Nu stiu ce vor sa sugereze, va spun ce este scris in doctrina lor fundamentala, ceea ce cred adventistii:
Citat:
Apariția lui Moise pe Muntele schimbării la față nu oferă nici o dovadă a existenței conștiente a spiritului sau a prezenței tuturor neprihăniților ce au murit în ceruri. Cu puțin timp înainte de acest eveniment, Isus a spus ucenicilor Săi că, mai înainte ca ei să moară, unii dintre ei vor vedea pe Fiul omului în Împărăția Sa. Această făgăduință a fost împlinită cu Petru, Iacov și Ioan (Mat. 16, 28 - 17, 3).
Pe munte, Domnul Hristos le-a descoperit - în miniatură - Împărăția slavei lui Dumnezeu. Acolo, se afla Hristos, Împăratul cel slăvit, împreună cu Moise și Ilie, reprezentanți ai celor două tipuri de supuși ai Împărăției. Moise reprezenta pe sfinții cei morți, care urmează a fi înviați din morminte la a doua venire, iar Ilie reprezenta pe sfinții cei vii, care vor fi luați la cer fără să vadă moartea (2 Regi 2, 11).
Iuda ne dă dovada învierii speciale a lui Moise. După ce Moise a murit și a fost îngropat (Deut. 34, 5. 6), a avut loc o luptă între Mihail și Satana pentru corpul lui Moise (Iuda 9). Din apariția lui Moise pe munte, poate fi trasă concluzia că Satana a pierdut bătălia și Moise a fost înviat din mormînt, făcîndu-l - din ceea ce cunoaștem - primul beneficiar al puterii de înviere a Domnului Hristos. Acest eveniment nu produce o dovadă pentru învățătura nemuririi sufletului. Din contră, el prezintă un sprijin pentru doctrina învierii trupului.
sursa: http://www.adventist.ro/index/convin...-invierea.html
|
Ei plaseaza evenimentul din Iuda 9 inainte de Tabor.
Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 12:09:19.
|