Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
Ma duc la preot si-l intreb verde in fata sunteti ecumenist ?,sau ce parere aveti despre:comunism,ecumenism,masonerie.
si dupa aceea ma spovedesc la el,normal daca e impotriva comunismului care e prezenta satanei pe pamant,daca e antiecumenist si impotriva masoneriei satanice.
|
Este clar că tu îți faci propria lege. Am să-ți spun acum ceva care s-ar putea să nu-ți placă, dar nu-i nici un bai dacă te superi puțin pe mine. Părerea mea este că tu te afli într-o mare rătăcire încercând să te ridici împotriva ierarhilor. Observ că nici preoții nu sunt toți buni pentru tine....
ești prea bun tu pentru ei....sunt foarte puțini preoți care sunt buni pentru tine...iar tu îi cauți doar pe aceia ca nu cumva să te vătămi. Și ca să te lămuresc mai bine am să-ți amintesc de ceea ce spune părintele Arsenie Boca, pe care văd că-l citezi când vine vorba de ecumenism. Dar hai să vedem ce spune el referitor la relația dintre mirean și preot, nemaipunând la socoteală relația mirean - ierarh.
“
Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de a te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită".