Citat:
În prealabil postat de cred_cu_adevarat
Mergand mai departe, va intreb pe toti, oameni dragi:
voi cand va aflati in dileme de genul acesta, in care nu stiti ce e bine IN FATA LUI DUMNEZEU care stie riscurile, vointele oamenilor, dorintele si tot ce inseamna viata voastra, ce faceti?
|
Ma tem ca stiti care e voia lui Dumnezeu, de vreme ce stiti ca practicarea acelui"bine" v-ar opri pe amandoi de la sfanta Impartasanie.
Nu poti sa ii faceti un bine unui om adaugandu-i un paca pe suflet si lipsindu-l de cel mai mare bine
Sfanta Impartasanie!
Fratilor, pacatul nu a adus niciodata nimic bun! Din contra, inlaturand mirosul dulceag pe care il emana ramane un miros a putred, a stricat! Miroase a mortaciune.
sa va dau un exemplu: pretenul meu, trece printr-o stare sufleteasca tare grea si s-ar consola, de fapt chiar i-as face o mare bucurie daca m-as culca cu el! Acum, ascult de Hristos sau de dorinta prietenului meu deprimat?
Caz 2
partenerul, afland ca sunt insarcinata face o depresie urata.Nu e in stare sa creasca un copil.Imi cere sa il avortez, ca doar asa si-ar recapata echilibrul emotional.Iar intreb: Ascult de Hristos si fac cum ma invata el sau fac voia partenerului, ptr a nu-i mai aduce amaraciune, ci din contra a-l ajuta sa iasa din starea sta, a-i face o bucurie?
Si lista poate continua, dar ma opresc aici.
Fratilor, nu va lasati amagiti de satana, care va indeamna sa faceti pacatul cu scopul de a face un bine. Mai ales cand sunteti constienti ca
e un pacat opritor de la Sfanta Impartasanie!
pacatul nu naste vartute, cum mizeria nu naste curatie!
Citat:
Vreau sa fac binele, dar nu stiu daca stiu sa-l aleg.
Ce faceti in dileme? Ascultati ce simtiti ca trebuie sa faceti? Sau faceti opusul sentimentelor voastre, stiind ca e posibil sa gresiti in lucrurile pe care le simtiti?
|
Hai s-o luam step by step. Ceea ce urmeaza sa fac, "binele" reprezinta un pacat din punctul de vedere al Bisericii. daca da, renunta la el- e inselare draceasca.
Daca nu, treci la intrebarea 2.
Daca prin "binele " pe care il fac, ii aduc vreun serviciu real persoanei in cauza?(ea poate are nevoie de o farfurie de mancare si eu ii duc o haina).
Daca totusi constiinta, care e un felinar strasnic lumineaza si imi da semne ca ceva nu ar fi bine, merg si intreb un duhovnic cu randuiala, caruia ii explic clar situatia si ajutorul pe care vreau sa-l ofer.
Daca nu e nici pacat, nici constiinta nu imi zice nimic, si duhovnicul imi da unda verde,
Domnul sa te lumineze si sa faci binele care ii este de folos spre mantuire aproapelui tau!