View Single Post
Vechi 20.06.2012, 14:24:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Se spune ca toti au auzit predica, dar dupa moarte nimeni nu mai poate face nimic, Iisus a luat din Iad doar trupurile celor ce erau drepti cand au murit, nu cei ce au facut fapte dupa aceea. Asa si azi ne rugam pentru morti pentru ca ei nu ma pot face nimic daca sunt in Iad, noi ne rugam pentru ei, facem si milostenie, ca sa se puna pentru ei.
Altfel nu ar mai conta ce facem pe pamant, am putea sa facem si dupa moarte fapte bune si sa ne mantuim toti.
Dacă ar fi fost vorba doar de aceștia, mai exact despre cei care așteptau "în sînul lui Avraam" venirea Mîntuitorului, atunci ce sens mai avea acea predică pentru drepții din vechime? Predica este menită celor care au nevoie de convertire, de întoarcere spre Bine, spre Dumnezeu. Ce i-ar fi spus atunci Hristos lui Adam, Evei, lui Avraam, lui Noe, lui Daniel șamd?

Gîndește-te cîte suflete au trăit de-a lungul istoriei de la protopărinții noștri și pînă acum ~ 2000 de ani. Gîndește-te că fiecare om a avut istoria lui, viața lui acolo unde a trăit el vremelnic. Pe fiecare om Dumnezeu l-a iubit și îl iubește și-l va iubi pentru totdeauna. Eu cred că Hristos abia a așteptat să Se coboare la Iad ca să le mărturisească tuturor care este ADEVĂRUL existenței lor vremelnice și veșnice. Să le explice de ce au fost creați, care a fost sensul vieții lor și, foarte foarte important, ceea ce urmează în continuare. Așa au avut posibilitatea înțelegerii complete a realității și posibilitatea de a alege lucid o existență pe potriva voinței proprii, fără a fi forțați de Creatorul să meargă în Rai sau să rămînă mai departe de El, în Iad.

Altfel, nu-mi explic acest verset.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote