Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Impresionant articol!
Nu am putut sa nu remarc o anumita idee: monahii respectivi au fost"chemati"la mucenicie dar pt asta este nevoie de o mana de calau,de cineva care se ocupa efectiv de beregata lor(mijlocul crimei).
Intrebare: in ce relatie se va gasi criminalul cu judecata divina?Mai poate fi vorba despre o urgie divina in cazul acesta?
Din punct de vedere logic,mucenicia are nevoie de un act deosebit de violent...Plecand de aici,se poate ajunge pana la a multumi criminalului care a conlucrat la acest proiect,are o contributie la mucenicie.
Un fel de munca de jos,pe care cineva trebuie s-o faca!
Nu stiu cat am fost de coerenta,si cum s-a inteles ideea...
|
Chemarea la mucenicie o au toti crestinii care se sfintesc. Toti cei care ii urmeaza Mantuitorului doresc sa ii urmeze in mod real, chiar si pe cruce, cum s-a si intamplat in cazul unora dintre ei. Nu toti sfintii sunt mucenici, datorita iconomiei lui Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca n-au avut chemarea muceniciei.
De aceea fapta ucigasului este la fel de inutila ca cea a lui Iuda, dupa cum zice si fratele AlinB. Orice crima este inutila, ea nu adauga nimic la slava mucenicilor. Slava mucenicilor este rabdarea si dragostea lor pentru Hristos, iar acestea nu au nevoie de un criminal pentru a exista.
In ce priveste judecata lui Dumnezeu, numai El stie, ca este a Lui, nu a noastra. Au fost cazuri de ucigasi de martiri care s-au pocait si ei insisi s-au sfintit sau chiar au murit la randul lor martiri. Nu mai departe de Targu Ocna este cazul acelui tortionar care s-a pocait fata de Pr. Gherasim Iscu si au murit amandoi intru Domnul in aceeasi noapte (mai multe detalii
aici sau
aici).
Dar nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu este drept si "nu se joaca" de-a atotputernicia, predestinand pe unul sa fie rau si pe altul sa fie bun. Orice criminal va lua plata de criminal si orice drept va lua plata de drept, daca acesta este modul in care se va prezenta la judecata lui Dumnezeu, la care sa dea Domnul sa fim si noi cu oile, nu cu caprele.