Nu înțeleg cum cineva poate să simpatizeze cu USL în cazul de față când:
- a reînceput guvernarea pe baza de Ordonanțe de Urgență (o practică tipică PSD intens folosită de-a lungul timpului)
- Ponta declară că nu-i pasă ce spune CCR pentru că are mandat din partea Parlamentului (ca și cum Parlamentul e deasupra Constituției pentru că la Consiliul respectiv nu au fost numai premieri, cum afirma Ponta, ci și vreo 4 președinți printre care și al Franței, iar Constituția noastră se aseamană cu a francezilor)
- a trecut peste noapte Monitorul Oficial în subordinea Guvernului iar printre primele publicări a fost demisia lui Voiculescu din Senat pentru a nu fi judecat de ÎCCJ
- au susținut o ședință extraordinară ilegală: ședințele respective se publică în MO cu o ordine de zi, iar demiterea președinților camerelor nu cred că era înscrisă
- Președinții celor două Camere pot fi revocați numai la cererea grupului parlamentar care i-au propus. Același lucru s-a dorit cu Geoană și CCR a hotărît că e ilegal, până la urmă fiind demis tot de PSD, nu la propunerea PD-L.
- Austeritatea continuă ca pe vremea PD-L, acordul cu FMI (mult blamant de USL) e același.
- Evenimentele se întâmplă cu o repeziciune uluitoare după ce Năstase a fost condamnat (probabil au început să simtă ceva în dos).
Prostimea spălată pe creier de Antene (nu am văzut nimic pe site sau la știri când Ponta a încălcat decizia CCR, chiar dacă nepublicată în Monitor sau când a trecut Monitorul în subordinea lui până târziu seara și oarecum minimalizată importanța; dacă PD-L făcea asta cred că două săptămâni pe puțin era subiectul zilei) poate să se bucure, dar am vorbit și cu prieteni de la Drept și au spus că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni e complet în afara legii, indiferent de preferințele politice ale respectivilor.
De furat au furat în prostie PD-L cu autostrăzile și fondurile europene. Vor fura și USL, cum au furat cu privatizările înainte. Însă să ameninți că revoci judecătorii CCR pentru că nu-ți convin deciziile lor e grav. Mai ales că deciziile lor chiar sunt constituționale și Președintele chiar avea dreptul să fie la Consiliul respectiv.
|