Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Sf Nectarie a lucrat la o fabrica de facut tigari.
|
Si Maria Egipteanca a fost desfranata.
Acum prin analogie, poti sa lucrezi intr-o fabrica detigari sau sa fi desfranata ca asa au facut si sfintii?
Asta au facut-o inainte de a deveni sfinti.
Mi se pare o fatarnicie sa spui ca contribui la dezvoltarea raului in lume, fara sa fi vinovat de aceasta.
In aceste conditii,nici ginecologul nu e vinovat de avorturile facute, datoria lui e doar sa fie un bun ginecolog, nici purtatorii de cuvant ai asociatiilor pro homosexualitate nu sunt vinovati, repet aceeasi datorie inaintea lui Dumnezeu de a-si face bine treaba.Acum poti sa tehnoredactezi si o carte prin care se aduce blasfemie lui Dumnezeu fara sa te faci vinovat de nimic. Poate doar de apa cu care s-a spalat si Pilat pe maini.
Vanzatorul nu e vinovat ca vinde tigari, barmanul ca vinde bautura, traficantul ca vinde droguri. Poate nici prostituata ca isi vinde trupul. Vinovati sunt cei care cumpara si le folosesc....
Oare, stau si ma intreb, asa a adormit de tare constiinta multora? Ca nu mai avem puterea sa vedem raul si sa ii zicem pe nume? Mai mult, cu fatarnicie il invelim in staniol si ii zicem"cooperare materiala la pacat", dar cu precizarea ca nu e pacat.
Domnule Dragomir, ne-ati mai "imbogatit" si pe alte topicuri cu idei care ridica parul pe spinare, in special cea cu Hristos si tigarea in gura. Poate ar fi cazul sa il mai intrebati si pe Domnul cum stau treburile astea, inainte ca deviatiile sa devina prea mari.
La fel de fatarnic mi se pare sa faci un pacat cu buna stiinta pe premisa ca Domnul ma iarta. Personal, cred ca greu iarta Domnul pacatul facut cu premeditare. Ptr ca prin insasi gandul acesta il sfidezi pe Domnul. E ca si cum ai zice"Ei, ce daca imi insel sotia, pe urma vin cu un buchet de flori si un inel frumos si ma iarta".
Doamne , iarta-ne, ca tot mai mult ne indepartam de Tine!