Multumesc de raspunsuri!
Cred ca in mintea mea inca nu este clar ce se intampla dupa moarte in credinta budista dar cert este ca, daca luam in considerare existenta atator similitudini cu crestinismul, este greu de inchipuit o metoda de a-i face sa il cunoasca pe Hristos. V-am intrebat despre parabole pentru ca imi spunea cineva ca foarte multe din parabolele din Budism sunt identice cu cele spuse de Domnul si ca ei au ritualuri echivalente noua si vad ca dvs. mi-ati confirmat ca asa este. Eu nu am citit despre budism, si nici nu am auzit sa mai fie inca o alta credinta atat de asemanatoare crestinismului, pentru mine a fost o mare surpriza sa aflu acestea, chiar daca personal inca nu am citit nimic, dar deja am primit aceeasi marturie de la doua persoane diferite.
Am acum o alta intrebare: si la ei exista ideea jertfirii unui om de buna-voie spre iertarea pacatelor altora?
Si in ce consta inchinarea la Budha? Budha nu a fost un om? Cum de i se inchina lui? Il considera Dumnezeu intrupat asa cum il consideram noi pe Hristos?
Este foarte interesant ceea ce ati spus aici:
"Insa, mintea care nu este plina de dragoste se poate inchina la ceva ce nu este Buddha, desi ii spune "Buddha".
Citind aceasta fraza, mi-au trecut prin fata ochilor cuvintele unor ortodocsi care afirma ca ceilalti credinciosi ne-ortodocsi s-ar inchina la un idol in locul lui Dumnezeu chiar daca ii spun Dumnezeu ca si noi. Ei insa se bazeaza pe dogme, budistii pe iubire...
Si este interesanta solutia gasita, de a incepe cu o lauda a iubirii pentru toata faptura a acestei minti. Doar Dumnezeu este capabil de o asemenea iubire, deci incepand cu aceasta lauda ne putem adresa doar Lui, si imi inchipui ca este valabil indiferent de numele cu care il chemam. Nu m-am gandit niciodata la asta :)
Multumesc mult de raspunsuri!
Last edited by Adrianna; 05.07.2012 at 00:21:42.
|