View Single Post
Vechi 05.07.2012, 19:21:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Am inteles ca
Ca de obicei n-ați înțeles nimic.

Citat:
IN LINII MARI VA GHIDATI DUPA UN MODEL (deci nu dupa Scriptura
Modelul acela era tocmai Scriptura (unde apare istoria primilor creștini cu Hristos în mijlocul lor), însă acest lucru pare prea subtil înțelegerii dvs. Recunosc, e vina mea, trebuia să fac și o schiță.

Citat:
in linii mici va ghidati dupa ureche.
"liniile mici" se ghidează tot după Scriptură, mai exact după principiile Scripturii, acolo unde nu se poate apela concret la acel "stă scris" [negru pe alb].

Citat:
In linii mari, oriunde intilnesc adventisti, in viata de zi cu zi, pe forumuri sau la TV, acestia declara ca traiesc precum apostolii, in linii mici nici unul din ei nu si-a lasat casa, masa, familie pentru Hristos.
Există și din aceștia (fiți liniștită, eu nu sunt unul dintre ei), dar programul dvs. foarte încărcat încă nu v-a permis să le luați un interviu. Și mai trebuie să știți un lucru: nu toți creștinii sunt chemați să fie apostoli; cu toate acestea, unii lasă și casă și masă, ba chiar și țară și merg în jungle, insule la capătul lumii, ori în Arctic pentru a face muncă de apostolat, acolo unde (incredibil, dar adevărat!) nici măcar Biserica Universală (știți dvs. care e) n-a ajuns încă...

Citat:
in linii mici primii crestini nici nu stiau sa citeasca
Pe ici-pe colo, Scriptura vă contrazice, atât în privința liniilor mici; dar [mai grav] și în privința liniilor mari:

"Aceștia erau mai binevoitori decât cei din Tesalonic. Ei au primit cuvântul cu toată râvna. În fiecare zi cercetau Scripturile ca să vadă dacă lucrurile sunt așa." (Fapte 17,11 - versiunea catolică)

Spre fericirea lor, Sfântul Oficiu încă nu fusese inventat, ei încă dețineau Scripturile și chiar puteau să le studieze...

Citat:
In linii mari trimbitati sus si tare ca nu va lalaiti adunarile, in linii mici aveti si dumneavoastra lesinaturile dumneavoastra de melodii.
Din câte-mi aduc aminte (în linii mari desigur) nu despre cântare era vorba, ci despre actul liturgic. Pe de altă parte, aveți dreptate, avem și "leșinături" pe lângă dinamicele cântări neoprotestante. Mă refer în special la unele cânturi gregoriene, pe care personal le apreciez, chiar dacă sunt de proveniență catolică.

Citat:
In linii mari tot ceea ce acuzati la altii aveti si dumneavoastra (in linii mici, evident).
Desigur. Însă eu adusesem în discuție aspectele teologice, dogmatice, nu metehnele omenești.

Citat:
In linii mari aveti "sola Scriptura", in linii mici aveti "sola IN LINII MARI Scriptura, in rest urechea".
E bună și urechea dacă e acordată pe frecvența de emisie a Duhului Sfânt...

Last edited by osutafaraunu; 05.07.2012 at 19:24:05.