Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2012, 18:03:27
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Am recunoscut că "nu avem nevoie de versete pentru amănuntele organizării serviciilor divine", însă în linii mari serviciile noastre divine copiază modelul primilor creștini: rugăciune, cântare, predică. Ați înțeles?
Am inteles ca IN LINII MARI VA GHIDATI DUPA UN MODEL (deci nu dupa Scriptura), in linii mici va ghidati dupa ureche.

In linii mari, oriunde intilnesc adventisti, in viata de zi cu zi, pe forumuri sau la TV, acestia declara ca traiesc precum apostolii, in linii mici nici unul din ei nu si-a lasat casa, masa, familie pentru Hristos.

In linii mari toti trimbitati ca studiati Sfinta Scriptura, asemenea primilor crestini, in linii mici primii crestini nici nu stiau sa citeasca, insa se straduiau prin viata, rugaciune, fringerea painii, infrinare sa fie cit mai uniti cu Hristos.

In linii mari trimbitati sus si tare ca nu va lalaiti adunarile, in linii mici aveti si dumneavoastra lesinaturile dumneavoastra de melodii.

In linii mari tot ceea ce acuzati la altii aveti si dumneavoastra (in linii mici, evident).

In linii mari aveti "sola Scriptura", in linii mici aveti "sola IN LINII MARI Scriptura, in rest urechea".
Vechi 05.07.2012, 19:21:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Am inteles ca
Ca de obicei n-ați înțeles nimic.

Citat:
IN LINII MARI VA GHIDATI DUPA UN MODEL (deci nu dupa Scriptura
Modelul acela era tocmai Scriptura (unde apare istoria primilor creștini cu Hristos în mijlocul lor), însă acest lucru pare prea subtil înțelegerii dvs. Recunosc, e vina mea, trebuia să fac și o schiță.

Citat:
in linii mici va ghidati dupa ureche.
"liniile mici" se ghidează tot după Scriptură, mai exact după principiile Scripturii, acolo unde nu se poate apela concret la acel "stă scris" [negru pe alb].

Citat:
In linii mari, oriunde intilnesc adventisti, in viata de zi cu zi, pe forumuri sau la TV, acestia declara ca traiesc precum apostolii, in linii mici nici unul din ei nu si-a lasat casa, masa, familie pentru Hristos.
Există și din aceștia (fiți liniștită, eu nu sunt unul dintre ei), dar programul dvs. foarte încărcat încă nu v-a permis să le luați un interviu. Și mai trebuie să știți un lucru: nu toți creștinii sunt chemați să fie apostoli; cu toate acestea, unii lasă și casă și masă, ba chiar și țară și merg în jungle, insule la capătul lumii, ori în Arctic pentru a face muncă de apostolat, acolo unde (incredibil, dar adevărat!) nici măcar Biserica Universală (știți dvs. care e) n-a ajuns încă...

Citat:
in linii mici primii crestini nici nu stiau sa citeasca
Pe ici-pe colo, Scriptura vă contrazice, atât în privința liniilor mici; dar [mai grav] și în privința liniilor mari:

"Aceștia erau mai binevoitori decât cei din Tesalonic. Ei au primit cuvântul cu toată râvna. În fiecare zi cercetau Scripturile ca să vadă dacă lucrurile sunt așa." (Fapte 17,11 - versiunea catolică)

Spre fericirea lor, Sfântul Oficiu încă nu fusese inventat, ei încă dețineau Scripturile și chiar puteau să le studieze...

Citat:
In linii mari trimbitati sus si tare ca nu va lalaiti adunarile, in linii mici aveti si dumneavoastra lesinaturile dumneavoastra de melodii.
Din câte-mi aduc aminte (în linii mari desigur) nu despre cântare era vorba, ci despre actul liturgic. Pe de altă parte, aveți dreptate, avem și "leșinături" pe lângă dinamicele cântări neoprotestante. Mă refer în special la unele cânturi gregoriene, pe care personal le apreciez, chiar dacă sunt de proveniență catolică.

Citat:
In linii mari tot ceea ce acuzati la altii aveti si dumneavoastra (in linii mici, evident).
Desigur. Însă eu adusesem în discuție aspectele teologice, dogmatice, nu metehnele omenești.

Citat:
In linii mari aveti "sola Scriptura", in linii mici aveti "sola IN LINII MARI Scriptura, in rest urechea".
E bună și urechea dacă e acordată pe frecvența de emisie a Duhului Sfânt...

Last edited by osutafaraunu; 05.07.2012 at 19:24:05.
Vechi 05.07.2012, 20:38:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Modelul acela era tocmai Scriptura (unde apare istoria primilor creștini cu Hristos în mijlocul lor), însă acest lucru pare prea subtil înțelegerii dvs. Recunosc, e vina mea, trebuia să fac și o schiță.
Serios? Unde apare in Sfinta Scriptura un model al primilor crestini cu Hristos in mijlocul lor, cintind? Va rog sa fiti explicit, daca se poate faceti-mi si o schita! Nu uitati da-mi aduceti si argumente scripturistice pentru cintarile pe mai multe voci, cu orchestra, asa cum le aveti dumnevoastra adventistii, urmasi fideli ai primilor crestini.

PS. Intrebarea era retorica. Nu am nevoie de raspuns pentru ca stiu ca o veti intoarce ca la Ploiesti. V-a spus si un alt user inainte: poti sa cinti si manele. Daca in felul acesta inima/sufletul/mintea/trupul tau ii aduce slava Domnului, Domnul nostru va aprecia asta.
Vechi 06.07.2012, 03:49:18
Banned

Implicit

Citat:
Serios? Unde apare in Sfinta Scriptura un model al primilor crestini cu Hristos in mijlocul lor, cintind?
"Și, după ce au cântat imnul, au plecat spre Muntele Măslinilor." (Mat.26,30 - versiunea catolică)
Vechi 06.07.2012, 07:32:55
Senior Member

Implicit

Citat:
"Și, după ce au cântat imnul, au plecat spre Muntele Măslinilor." (Mat.26,30 - versiunea catolică)
Iar o intoarceti ca la Ploiesti? Nu e vorba de imn si cintari, ca doar le avem si noi, e vorba ca acest imn trebuie sa fie ca la adventisti si nu ca la ortodocsi/catolici? Va amintesc intrebarea dumneavoastra:

Citat:
Scrie în Scriptură că slujba trebuie lălăită?
Va intreb mai explicit: unde scrie ca lalaiala adventista=imn, iar imnurile ortodoxe/catolice=lalaiala (cum incercati sa demonstrati de vreo 2 pagini incoace)?

Last edited by nutucutu; 06.07.2012 at 07:39:22.
Vechi 06.07.2012, 12:42:10
Banned

Implicit

Citat:
Iar o intoarceti ca la Ploiesti? Nu e vorba de imn si cintari, ca doar le avem si noi, e vorba ca acest imn trebuie sa fie ca la adventisti si nu ca la ortodocsi/catolici?
Hai că sunteți totală! M-ați întrebat despre modelul cântului la primii creștini cu Hristos în mijlocul lor, v-am răspuns. Nu era vorba de liturghie, ci de cântare; căci ați cerut amănunte legate de polifonie și eventual instrumente muzicale. Punct.

Citat:
Va intreb mai explicit: unde scrie ca lalaiala adventista=imn, iar imnurile ortodoxe/catolice=lalaiala (cum incercati sa demonstrati de vreo 2 pagini incoace)?
Nici imnurile adventiste, nici imnurile ortodoxe/catolice nu sunt lălăite; acolo era vorba de slujba liturghiei oficiată de preot. Vorbim de două lucruri complet diferite.
Vechi 06.07.2012, 16:16:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai că sunteți totală!
Nu inteleg expresia; daca ati vrut sa spuneti ca am capul mic si creierul joaca in el sa stiti ca nu ma supar. Chiar de loc. Putin mi s-a dat, putin mi se va cere.
Citat:
M-ați întrebat despre modelul cântului la primii creștini cu Hristos în mijlocul lor, v-am răspuns. Nu era vorba de liturghie, ci de cântare; căci ați cerut amănunte legate de polifonie și eventual instrumente muzicale. Punct.
Era vorba pur si simplu ca intotdeauna comentati si judecati paiul din ochiul aproapelui fara sa va vedeti birna proprie.Judecati mereu ce se intimpla in ograda altuia, iar cind intram mai in amanunt constatam ca ceea ce criticati creste frumos si viguros in ograda dumneavoastra.
Si daca vorbim de modelul primilor crestini, dumneavoastra aveti doar o amintire a lui Hristos in timpul serviciului divin. Biserica Catolica (si cred ca si cea Ortodoxa) Il are prezent pe Insusi Domnul nostru Isus Hristos in timpul Sfintei Liturghii.Exact ca in versetul din Matei pe care ni l-ati indicat, Hristos este prezent cu noi, se jertfeste din nou pentru noi, iar noi asistam la patima si moartea Lui si asteptam revenirea Lui in slava. Asa ca, si la acest capitol, sinteti departe de modelul crestinilor din Matei, dar afirmati altceva. Mi se pare destul de arogant din partea dumneavoastra sa spuneti ca sinteti asemenea apostolilor cind nici unul dintre dumneavoastra nu si-a lasat familia, casa, averea pentru Hristos.
Vechi 06.07.2012, 14:42:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Serios? Unde apare in Sfinta Scriptura un model al primilor crestini cu Hristos in mijlocul lor, cintind? Va rog sa fiti explicit, daca se poate faceti-mi si o schita! Nu uitati da-mi aduceti si argumente scripturistice pentru cintarile pe mai multe voci, cu orchestra, asa cum le aveti dumnevoastra adventistii, urmasi fideli ai primilor crestini.
Sau country:

Sunt sigur ca asa era si la primii crestini, pe melodii de genul asta se raportau la patimile lui Hristos.

http://www.youtube.com/watch?v=zZb0fl6KiBM

Citat:
V-a spus si un alt user inainte: poti sa cinti si manele. Daca in felul acesta inima/sufletul/mintea/trupul tau ii aduce slava Domnului, Domnul nostru va aprecia asta.
Sigur, sunt si din astea:

http://www.youtube.com/watch?v=JhVL1vwa7BA

Cum zicea si Adriana: biserica trebuie sa se plieze pe preferinele individului, Doamne fereste sa-si schimbe individul placerile si apucaturile pentru a intra in Biserica.

De asta trebuie sa fie si mai mule "biserici" - sa acopere toate gama de gusturi, preferintele si apucaturi.

Last edited by AlinB; 06.07.2012 at 15:00:22.
Vechi 06.07.2012, 15:47:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau country:

Sunt sigur ca asa era si la primii crestini, pe melodii de genul asta se raportau la patimile lui Hristos.

http://www.youtube.com/watch?v=zZb0fl6KiBM
Nu știm pe ce melodii erau imnurile primilor creștini, însă ce părere ai despre pricesnele creștinilor de azi? Nu e tot muzică "country", adică populară?

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
La adventiști sigur n-ai să auzi așa ceva.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09