View Single Post
Vechi 06.07.2012, 11:29:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Domnule Zaharia,
Nici măcar un singur efect negativ?! De ce trebuie să cred eu ceea ce susțineți mai sus? Cum puteți demonstra că este adevărat? Vedeți că aici oamenii cer studii și cercetare serioasă pentru orice afirmație făcută de oricine, chiar dacă are titlul de doctor în domeniu. :)
Depinde de modul de preparare termica.
Prajirea si coacerea (gratar, cuptor, etc) se face in jur de 250 grade celsius sau mai mult.
In acest fel o parte din "componente" se pot trasforma radical sau chiar descompune in produsi daunatori.

Prin fierbere nu se depasesc 100 grade (poate ceva mai mult la oala cu presiune).
Este destul de ok.

Afirmatiile cum ca se distrug 1/3 din proteine si se pierd sarurile minerale nu au nici o baza stiintifica, sunt aiureli inventate de raw vegani pentru a-si sustine cauza (deh, scopul scuza mijloacele, nu?).

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Păi tocmai aia e problema, că e gătit! Dacă ar fi consumate în stare naturală, alimentele nu ar dăuna omului sau animalelor. Sper că este limpede că mă refer strict la vegetale.
Si ce se intampla cu eventualele bacterii, germeni, viermi chiar?

Stiu un copil care s-a ales cu un vierme tare pacatos, de care se scapa foarte greu daca scapi cumva, de la niste legume.

Din acest motiv de altfel regimul "raw vegan" nu este recomandat la gravide si la copii (la adulti merge in ideea ca daca se imbolnavesc, duc mai usor boala).

Last edited by AlinB; 06.07.2012 at 11:36:09.
Reply With Quote