View Single Post
Vechi 06.07.2012, 16:16:30
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Hai că sunteți totală!
Nu inteleg expresia; daca ati vrut sa spuneti ca am capul mic si creierul joaca in el sa stiti ca nu ma supar. Chiar de loc. Putin mi s-a dat, putin mi se va cere.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
M-ați întrebat despre modelul cântului la primii creștini cu Hristos în mijlocul lor, v-am răspuns. Nu era vorba de liturghie, ci de cântare; căci ați cerut amănunte legate de polifonie și eventual instrumente muzicale. Punct.
Era vorba pur si simplu ca intotdeauna comentati si judecati paiul din ochiul aproapelui fara sa va vedeti birna proprie.Judecati mereu ce se intimpla in ograda altuia, iar cind intram mai in amanunt constatam ca ceea ce criticati creste frumos si viguros in ograda dumneavoastra.
Si daca vorbim de modelul primilor crestini, dumneavoastra aveti doar o amintire a lui Hristos in timpul serviciului divin. Biserica Catolica (si cred ca si cea Ortodoxa) Il are prezent pe Insusi Domnul nostru Isus Hristos in timpul Sfintei Liturghii.Exact ca in versetul din Matei pe care ni l-ati indicat, Hristos este prezent cu noi, se jertfeste din nou pentru noi, iar noi asistam la patima si moartea Lui si asteptam revenirea Lui in slava. Asa ca, si la acest capitol, sinteti departe de modelul crestinilor din Matei, dar afirmati altceva. Mi se pare destul de arogant din partea dumneavoastra sa spuneti ca sinteti asemenea apostolilor cind nici unul dintre dumneavoastra nu si-a lasat familia, casa, averea pentru Hristos.