Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Dacă aș pune eu această întrebare, ar trebui să fiu cel puțin tâmpit căci știu că afirmația nu are niciun sâmbure de adevăr. Pentru dvs. e scuzabil căci nu cunoașteți destinația zecimii în Biserica AZȘ. Greșeala e că vă lansați în afirmații fără acoperire în ciuda neștiinței dvs.
|
Adineauri vorbeati de prejudecata "nu conteaza ce face popa cu banii bisericii". Acuza pentru ortodocsi, pentru adventisti virtute. Intr-adevar, daca singura preocupare a bisericii dumneavoastra ar fi mintuirea sufletului nu ar trebui sa va preocupe ce se intimpla cu banii. Dar, cum v-am aratat, biserica dumneavoastra are metode de expansiune asemenea multinationalelor. Adica e lumeasca, foloseste metode lumesti de existenta/expansiune/promovare si te intrebi care-i scopul? Nu e preocupata de mintuirea sufletului omului la care nu a ajuns Evanghelia Lui Hristos (am multe argumente pentru asta), are un alt scop. Si ce-a ramas sint dragostea de bani a conducatorilor adventisti sau, Doamne fereste!-pierderea sufletelor adventistilor.
Citat:
Afirmația și insinuarea răutăcioasă vă aparține în totalitate. Nu e totuna să ai o doctrină ca a apostolilor, ori să trăiești ca apostolii. Sesizați diferența?
Nu știu despre ce "revelații" ar putea fi vorba. Adventiștii nu au prooroci de conjunctură care au revelații după cum bate vântul. Ba aș putea zice că suntem uneori exagerat de suspicioși și reticenți la apariția proorocilor. Dar necunoscându-ne bine, v-ați format o imagine distorsionată cu privire la noi.
|
Bineinteles ca sesizez diferenta, dar nu despre asta e vorba. Este vorba despre faptul ca propovaduiti fals ca sinteti asemenea apostolilor/primilor crestini CA SI CUM ATI FI UNICII CARE SINT ASA, iar asta e manipularea grosolana a adventistului obisnuit de catre pastorii dumneavoastra; sint milioane de familii in lume care il au in centrul vietii lor pe Isus Hristos si care sint cel putin doi, daca nu mai multi. Si in mijlocul acelor familii se afla Domnul nostru, conform definitiei pe care mi-ati dat-o referitor la viata asemenea primilor crestini (unde doi sau trei se aduna in Numele Meu...). Iar aici nu ma refer la ceea ce ati spus dumneavoastra (intr-adevar, sinteti mai inteligent decit toti adventistii pe care ii cunosc), ma refer la ceea ce propovaduiesc fratii dumneavoasta de credinta.
Citat:
Cred că e o diferență între a nu fi credibil și a nu fi crezut. Limba dvs. maternă este româna?
|
Ati sesizat bine: 3 din cei 4 bunici ai mei nu au vorbit limba romana ci maghiara. La a 3-a generatie noi vorbim limba romana (imperfect, stiu bine acest lucru) si sintem catolici.