View Single Post
Vechi 10.07.2012, 15:47:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Efectul pacatului este moartea... si nu plata in sens juridic (comercial) de achitare.
E foarte adevărat că moartea este un efect al păcatului, însă în textul la care făceam trimitere (Romani 6,23), se accentuează tocmai acest aspect "juridic (comercial)" cum îl numiți. [όψώνια] tradus în toate versiunile românești prin "plată", are sensul de soldă, salariu, compensație. Ideea apostolului Pavel se continuă în același verset când spune că viața veșnică este primită fără plată, prin har, prin Iisus Hristos.

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Adica nu achit datoria pacatului care este moartea persoanei umane, cu sagele Domnului (nu are loc un schimb). Doamne fereste o asemenea cugetare! Cum am putea sa dam sangele Domnului mortii si diavolului in schimb pentru viata noastra?!
În Scriptură nu se spune că "plata" aceasta de sânge ar fi cerută/dată diavolului și nici eu n-am susținut așa ceva. În schimb, se spune că Legea (caracterul just al lui Dumnezeu) cere principial sânge, căci fără sânge nu există iertare și mântuire:

"După Lege, aproape toate se curățesc cu sânge, și fără vărsare de sânge nu se dă iertare."(Evrei 9,22 - versiunea ortodoxă)

Altfel pentru ce credeți că au curs mii de tone de sânge animal la Templu, iar după Noul Legământ sângele infinit mai prețios al Domnului nostru Iisus Hristos care ne spală de păcat?