View Single Post
Vechi 15.07.2012, 12:52:29
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Eu tocmai ți-am arătat că exista. În schimb, tu nu-mi poți indica un verset al VT care să poruncească ura și uciderea vrăjmașului. Căci nu există! Hristos citează spusele "Sfintei Tradiții" iudaice, fariseice- ca să zic așa, nu spusele Vechiului Testament. La fel cum și azi se citează Sf. Tradiție ortodoxă care cere să-i urăști pe "eretici", să te lepezi de ei și să-i blestemi atunci când te reîntorci la ortodoxie. Sectarii sunt "lupi, vulpi, neoameni" și trebuiesc exterminați. Nimic nou sub soare!
Minciunile astea functioneaza la adventistii tai , insa aici nu.
Sa clarificam : Ereticii sunt numiti in Sfanta Scriptura "lupi grei" - Fapt.Ap. 20,29-30 ; "vipere care nu vor sa auda" Ps 57 ; "izvoare fara apa" si carora li s-a pastrat "intunericul cel nepatruns" 2Petru- 2; "serpi cu venin pe buzele lor" Ps. 139,3 ; "pleava luata de vant" Osea13,3.... deci nu inteleg de ce ar trebui sa fiu prieten cu un eretic ? (eretic care este demigrat si de catre Sfanta Scriptura).
Sfanta Traditie nu spune sa urasti (daca ma insel , arata-mi unde scrie in Sf. Predanie asa ceva), si din nou nu scrie nicaieri ca trebuie exterminati , ci trebuie sa nu-i luam in seama.
Sfanta Traditie spune sa nu vorbesti cu ei , si sa nu intri in casele lor de adunare. Si nu vad nimic rau in asta avand in vedere ca si Sfantul Apostol spune : "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit. (Tit 3,10-11)