View Single Post
Vechi 16.07.2012, 19:26:09
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Principiile Decalogului existau și înainte de Sinai, inclusiv cel care condamna furtul (și crima, și adulterul, etc.). Unele din acestea se regăsesc în legile civile ale diferitelor țări, cu atât mai bine. Dar porunca "ochi pentru ochi" era exclusiv o poruncă ce ținea de legea civilă (astăzi nu mai e valabilă), ea găsindu-se în diverse forme în societatea sclavagistă a vremii (Codul lui Hammurabi, Codul Atenian al lui Solon, ori Legea celor XII Table din Dreptul Roman).
de ce nu mai e valabila de vreme ce voi adventistii sustineti ca respectati intocmai legea Vechiului Testament?

Citat:
Ai pervertit dinadins cuvintele sf. ap. Iacov! Ori te-ai rătăcit căci nu cunoști Scriptura... nu știu care din ipostaze e mai rea! Contextul în care Iacov scrie aceste lucruri, este contextul Legii Decalogului (căci dă și două exemple din această Lege. Iacov 2,10.11), tot acolo numind Decalogul ”Lege Împărătească” și conținând principiul esențial ”să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” existent în Scriptura Vechiului Testament.
nu am pervertit nimic. Iacob zice: "Dacă, într-adevăr, împliniți legea împărătească, potrivit Scripturii: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți", bine faceți". Exista aceasta poruna in decalog? Arata-mi versetul biblic. Defapt ti l-am mai cerut de cateva ori si NU mi l-ai postat

Citat:
Porunca a IV-a nu era mai importantă ca a II-a și decât oricare din cele 10. Asta scoate în evidență ap. Iacov că oricare din ele e la fel de importantă, călcarea uneia ducându-ne la osândă ca și călcători ai întregii Legi.
NU gasim ninaieri in NT porunci sau indrumari ca noi crestinii sa tinem sabath-ul sau sambata. Daca eu gresesc arata-mi versetul biblic. Arata-mi UN SINGUR verset biblic in care frangerea painii s-ar fi tinut sambata in NT

Citat:
Erau reprezentări, dar nu reprezentări(1) în scop de închinare(2), așa cum interzicea porunca a II-a. Cine v-a învățat pe voi să păziți doar jumătate din textul poruncii? Cum m-ai cataloga pe mine dacă aș păzi doar jumătate din porunca a VI-a (În loc de "să nu ucizi", eu să citesc și să respect "să ucizi")?
noi NU ne inchinam materiei ci lui Dumnezeu

Citat:
Șarpele de aramă a fost un fel de reprezentare(1) a lui Hristos, dar nu în scop de închinare(2). Evreii nu trebuiau să se închine șarpelui, când au făcut-o, se numește că erau idolatri și reprezentarea a fost distrusă, cunoști episodul... Așa că atenție! Folosirea inadecvată a reprezentărilor lui Hristos poate transforma închinătorul în idolatru.
ce intelegi tu prin idolatrie?

Citat:
Argument de tot plânsul! Și grecii când se închinau înaintea statuii lui Zeus, nu spuneau "Mărită statuie a lui Zeus, ajută-ne!"
de tot plansul e argumentul tau. Zeus NU exista si din acest motiv inchinarea la statuia lui era egala cu zero. Dar Hristos e Dumnezeu si este viu. Eu cand zic in fata icoanei cu chipul mantuitorului pe ea: Doamne Iisuse Hristoase milostiv fii mie pacatosului, UNDE ESTE IDOLATRIA MEA? Cum incalc eu porunca din decalog de vreme ce rugaciunea mea este adresata lui Hristos si nu icoanei?

Citat:
Și mai jalnic argument! În Sfânta Sfintelor, oamenii de rând și preoții nu aveau acces. Doar marele preot intra și doar o dată pe an!
argument JALNIC adventist! Amice, eu am zis ca evreii se inchinau stand IN FATA Sfintei Sfintelor unde se afla catapeteasma (draperia) cu chipuri de ingeri gravata pe ea) si NU IN INTERIORUL Sfantei Sfintelor, unde intra arhiereul o data pe an. E o MARE diferenta a fi in fata unei cladiri si nu in interiorul cladirii.

Citat:
Ziua învierii lui Hristos în acel an a fost 16 Nisan- zi de Paște. Dacă aveți sărbătoarea Paștelor (care ziceți că nu e în amintirea ieșirii din Egipt, ci în amintirea Învierii Domnului), ce rost mai are sărbătoarea duminicii?
Hristos a inviat duminica, deci fiecare duminica este o reamintire a invierii lui

Citat:
În ce "altă evanghelie" ai citit basmul acesta? Femeile mironosițe n-au auzit asemenea cuvinte de "Bucurați-vă!", ba dimpotrivă, s-au înspăimântat și au plecat îngrozite de la mormânt.
pentru cultura ta generala uite aici amice:
"Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: „BUCURATI-VA!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia Cornilescu)
"Și iată, Isus le-a întâmpinat, zicând: Bucurati-va! Și au venit și s-au apucat de picioarele lui, și s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia King James)

Last edited by stefan florin; 16.07.2012 at 19:39:05.