Citat:
În prealabil postat de stefan florin
era vorba de o porunca pentru uciderea vrajmasului si din cate stiu eu Isaac nu era vrajmasul lui Avraam
|
De aceea mi-am și făcut
mea culpa. Nu are rost să mai discutăm.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
TOATA legea a venit prin Moise, data de Dumnezeu desigur, inclusiv decalogul care este o mica parte a legii. "Sa nu furi" este o porunca din decalog dar este si o porunca a legii civile asa cum era "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"-conform gandirii adventiste.
|
Principiile Decalogului existau și înainte de Sinai, inclusiv cel care condamna furtul (și crima, și adulterul, etc.). Unele din acestea se regăsesc în legile civile ale diferitelor țări, cu atât mai bine. Dar porunca "
ochi pentru ochi" era exclusiv o poruncă ce ținea de legea civilă (astăzi nu mai e valabilă), ea găsindu-se în diverse forme în societatea sclavagistă a vremii (Codul lui Hammurabi, Codul Atenian al lui Solon, ori Legea celor XII Table din Dreptul Roman).
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Atunci de ce pe una o respectam si pe cealalta nu? Cine incalca o porunca din lege, le incalca pe toate nu?
|
Ai pervertit dinadins cuvintele sf. ap. Iacov! Ori te-ai rătăcit căci nu cunoști Scriptura... nu știu care din ipostaze e mai rea! Contextul în care Iacov scrie aceste lucruri, este contextul Legii Decalogului (căci dă și două exemple din această Lege.
Iacov 2,10.11), tot acolo numind Decalogul ”
Lege Împărătească” și conținând principiul esențial ”
să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” existent în Scriptura Vechiului Testament.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
daca era atat de importanta ziua sabatului ar fi trebuit sa spuna
|
Porunca a IV-a nu era mai importantă ca a II-a și decât oricare din cele 10. Asta scoate în evidență ap. Iacov că oricare din ele e la fel de importantă, călcarea uneia ducându-ne la osândă ca și călcători ai întregii Legi.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Hristos nu a spus sa ne inchinam IN FATA icoanelor lui Dumnezeu, dar nici NU a spus sa N-O FACEM.
|
Normal că n-a interzis! Era la mintea cocoșului, din moment ce a interzis
toate reprezentările în scop de închinare.
În vechiul Israel și pe vremea Domnului Hristos NU EXISTAU ICOANE (reprezentări în scop de închinare). Oare când o să înțelegi acest lucru?
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Ortodocsii se inchina lui Dumnezeu in fata reprezentarii chipului Sau. Cu toate ca Dumnezeu a spus in decalog sa nu ne facem chipuri cioplite a tot ceea ce se afla in cer si pe pamant, tot EL i-a poruncit lui Moise sa faca chivotul legii cu 2 heruvimi pe capac, catapeteasma (draperia) care despartea Sfanta de Sfanta Sfintelor din templu avea gravate pe ea chipuri de ingeri. Ba mai mult in Sfanta Sfintelor Solomon pusese 2 ingeri care stateau cu aripile intinse si formau un fel de acoperis pentru chivotul legii. TOATE aceste reprezentari nu erau chipuri cioplite?
|
Erau reprezentări, dar nu reprezentări(1) în scop de închinare(2), așa cum interzicea porunca a II-a. Cine v-a învățat pe voi să păziți doar jumătate din textul poruncii? Cum m-ai cataloga pe mine dacă aș păzi doar jumătate din porunca a VI-a (În loc de "
să nu ucizi", eu să citesc și să respect "
să ucizi")?
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Sarpele de arama ce a fost amice?
|
Șarpele de aramă a fost un fel de reprezentare(1) a lui Hristos, dar nu în scop de închinare(2). Evreii nu trebuiau să se închine șarpelui, când au făcut-o, se numește că erau idolatri și reprezentarea a fost distrusă, cunoști episodul... Așa că atenție! Folosirea inadecvată a reprezentărilor lui Hristos poate transforma închinătorul în idolatru.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Noi ortodocsii cand ne inchinam in fata icoanelor nu spunem: ICOANA AJUTA-NE sau ICOANA MILUIESTE-MA ci spunem DOAMNE AJUTA-NE
|
Argument de tot plânsul! Și grecii când se închinau înaintea statuii lui Zeus, nu spuneau "Mărită statuie a lui Zeus, ajută-ne!"
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
asa cum evreii se inchinau in templu lui Dumnezeu dar in fata catapetesmei cu ingeri pe ea si in fata chivotului legii pentru ca NU ne inchinam icoanelor ci lui Hristos care e reprezentat pe ea.
|
Și mai jalnic argument! În Sfânta Sfintelor, oamenii de rând și preoții nu aveau acces. Doar marele preot intra și doar o dată pe an!
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
In legatura cu duminica ea eate o zi de bucurie pentru noi ortodocsii fiind ziua invierii lui Hristos.
|
Ziua învierii lui Hristos în acel an a fost 16 Nisan- zi de Paște. Dacă aveți sărbătoarea Paștelor (care ziceți că nu e în amintirea ieșirii din Egipt, ci în amintirea Învierii Domnului), ce rost mai are sărbătoarea duminicii?
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Primul cuvant pe care l-a spus Hristos dupa inviere oamenilor (femeilor mironosite) a fost Bucurati-va!. Asta facem si noi, ne bucuram de ziua invierii urmand porunca lui Hristos: Bucurati-va!
|
În ce "
altă evanghelie" ai citit basmul acesta? Femeile mironosițe n-au auzit asemenea cuvinte de "
Bucurați-vă!", ba dimpotrivă, s-au înspăimântat și au plecat îngrozite de la mormânt.