Dumnezeu sa il ierte si sa il aseze cu sfintii sai!
Dintre toti duhovnicii romani despre care am citit, pe el l-am descoperit cel mai tarziu, dar mi-e tare drag. A avut talantul curajului, al marturisirii in temnitele comuniste, a avut talantul dragostei de Dumnezeu, a fost pustnic, duhovnic minunat si ar fi putut fi un om de exceptie si in lume.
Mai apare si acum la Trinitas, in reclame, spunand ca cea mai mare greseala a omului este ca fuge de cruce.
Va recomand un articol despre Sfanta Taina a Cununiei scris de par. Papacioc -
http://www.crestinortodox.ro/intervi...iei-70490.html
si altul din care selectez numai atat:
– Cu alte cuvinte, Preacuvioase Părinte, cine fuge de Cruce fuge de Dumnezeu?!
Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc: – Toți Sfinții Părinți spun lucrul acesta. Așa că nu ignorați, nu refuzați suferința. Nu căutați Crucea, dar dacă vine, țineți-o! Mântuitorul Iisus Hristos n-a vrut Crucea, dar când I S-a dat n-a mai lepădat-o. N-a cedat deloc. L-au jupuit, dar n-a cedat. N-a zis deloc precum vroiau dușmanii Lui. Așa că numai și numai prin Cruce putem ajunge la înviere, În concluzie, trebuie să știi să mori și să înviezi în fiecare zi. Pentru că viață înseamnă moarte continuă.
Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc: – Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, o stare ce înseamnă rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieții, de problemele cărărilor vieții, ale unuia și ale altuia. O stare de veselie, cu orice chip. Dacă-i întristare, se clocesc ouăle diavolului. Este o stare de absență, de întunecare. Dacă un om nu moare de pe poziția de trăire, de înălțare, de steag, toată creația suferă. Noi trăim într-o mare unitate, toată creația lui Dumnezeu este o unitate. Daca ne despărțim de marea unitate, suntem pe poziție de anulare, de auto anulare. Deci, recomand o poziție de trăire. Pentru că tragedia întregii lumi trebuie plânsă ca propriile noastre păcate. Și starea de rugăciune înseamnă o stare de prezență. Eu ca duhovnic ce toată ziua stau de vorbă cu lumea care are nevoie de verticalitate, nu recomand nevoințe. Recomand o stare de prezență permanentă, care înseamnă recunoașterea forțelor de bine din tine.
Restul aici -http://radubusila.md/?p=2859