View Single Post
Vechi 22.07.2012, 05:08:31
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Textul se adreseaza celor ce cred doar cu creierul - care, de la caz la caz este mai performant sau mai putin performant -, in sensul ca Mantuitorul le adreseaza acestora - recte rationalistilor iudei si nu numai, ci si sectarilor de astazi puii fariseilor de atunci - o chemare la ceva ce-ti pare si tie putin deplasat: chemarea de manca Trupul Mantuitorului.
Bun. Hai să vedem și opinia unuia care crede fără creier: a urmat cineva această chemare (măcar dintre ucenici)? Poți răspunde?

A mâncat cineva efectiv, literalicește, din Hristos? Ține cont că până la Jerfa Lui -când Trupul și Sângele Lui urmau să fie oferite pe Cruce celor ce vor crede (și cu creierul și cu duhul)- avea să treacă încă un an! Iar peste un an, când la Cina cea de Taină Hristos rostește din nou acele cuvinte, se găsește vreun credincios (bineînțeles fără creier) să muște efectiv din Trupul Lui? Aud? A făcut careva din sfinții apostoli acest gest descreierat? Dacă nu, iată și concluzia extrasă din textul acela kilometric:

"54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi."

Iar concluzia interpretării literaliste este una singură: Niciunul dintre sfinții apostoli nu va avea viață veșnică și nu va fi înviat în ziua de apoi, căci n-a mâncat și n-a băut din trupul și sângele Domnului decât în mod simbolic!
Reply With Quote