Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Va marturisesc ca acesta a fost indemnul ce mi l-a adresat parintele duhovnic pe care sunt constinent ca trebuie sa il urmez: "ca sa poata vorbii Sfintii Parinti mai mult, tu trebuie sa vorbesti cat mai putin".
|
Cel mai bun sfat ti-a dat parintele, dar trebuie si urmat, nu doar scris sau marturisit. Acelasi sfat l-am primit si eu cand incepusem sa scriu pe un forum. Dupa umila mea parere tu inca nu ai reusit sa il aplici in toata invatatura, scriind in cazul ecumenismului pareri personale si nu vorba sfintilor. Unii credinciosi care au capatat unele convingeri ecumeniste cauta asiduu cateva materiale care sa afirme invatatura asta. Pentru ca nu prea exista asa ceva in ortodoxie, se apeleaza la interpretarea gresita a unor citate din sfint si Sfanta Scriptura, cum fac si catolicii si protestantii.
Si in acest caz, eu ti-am dat ce spun Sfintii Serafim, Ignatie, Iustin, Par. Papacioc si toti sfintii si duhovnicii si toata Biserica si tu spui ca mai bine crezi ce spune parintele de la Sibiu (sau ce spunea odata).
Un partizan ortodox al ecumenismului, filocatolic, a fost Cristian Badilita, considerat si teolog. Cum se intampla de obicei, aceasta credinta gresita l-a dus pana la urma la lepadarea de ortodoxie si trecerea la greco-catolici.