Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ce faceți dacă imediat după împărtășanie copilul dă Sîngele pe mînă? Eu am pățit-o recent și am folosit un șervețel pe care l-am pus la colecția cu șervețele și bucăți de tricouri care urmează să fie arse.
Am văzut cîndva la o tipă care i-a arătat soțului că avea mîna udă și el s-a împărtășit practic de pe mîna soției. M-a tentat să fac și eu la fel, dar pînă la urmă m-am șters. Problema este că oricît de bine te-ai șterge, pe piele tot rămîn cîteva molecule invizibile care se vor duce la spălat... Deci nu știu cum e mai bine de procedat.
|
Pe baietelul nostru de noua luni am hotarat sa il impartasim mai rar, cam o data pe luna si atunci marturisesc sincer ca imi tremura picioarele. Parintele de la Biserica la care mergem are o lingurita mai mica si nu pune foarte mult din Trupul si Sangele Mantuitorului. Are grija sa stearga gurita foarte bine dupa si nu ni s-a intamplat sa cada pe hainute sau pe mana noastra. Merg cu mare teama si ma rog sa nu se intample sa cada o parte din Sfantul Trupul si Sange. Am mers la o Manastire intr-o duminica si am hotarat sa ne impartasim acolo. Cand l-am vazut pe Parinte ca a venit cu o lingura plina de Sfanta Impartasanie ca pentru un om mare, am avut mari emotii, de atunci nu ne mai impartasim decat la Biserica noastra. Am gasit la Parintele Cleopa urmatorul sfat:
Copiii cei nevinovati pana la varsta de cinci ani, este bine sa-i impartasiti, daca se poate, si in fiecare Dumimica. Iar copiii de 6 - 7 ani mai ales acum, este bine sa fie spovediti si apoi impartasiti, ca astazi copiii vad si aud multe sminteli, in casa, la televizor si peste tot, nefiind supravegheati de parinti.
Si eu stiu ca trebuie arse servetelele sau bucatile de material pe care a cazut Sfanta Impartasanie, dar e bine sa-l intrebi pe Parintele duhovnic.