Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Parintele de la Biserica la care mergem are o lingurita mai mica si nu pune foarte mult din Trupul si Sangele Mantuitorului. Are grija sa stearga gurita foarte bine dupa si nu ni s-a intamplat sa cada pe hainute sau pe mana noastra. Merg cu mare teama si ma rog sa nu se intample sa cada o parte din Sfantul Trupul si Sange.
|
Eu după momentul cuminecării stau acolo cu șervetul cel roșu al preotului și șterg gurița fetiței mele. După ce mă încredințez că totul e bine, abia atunci plec, avînd pregătit mereu un șervețel de hîrtie în mînă. Din cauza asta, prefer să merg printre ultimii la împărtășit.
Duminică însă nu știu ce s-a întîmplat, o fi fost vinul mai acru, fiică-mea a ținut o vreme în gură Împărtășania și abia după vreo 10 secunde s-a strîmbat și m-am trezit cu probleme grave. De acum nu o mai împărtășesc decît dacă preotul e de acord să îi dea foarte, foarte puțin.
Am observat oameni care nu-și prea fac griji pentru hainele pătate. Cînd le spun că trebuie să dea preotului hăinuța copilului în caz de accident sau să o ardă, se amuză. Din motivul ăsta, preoții ar trebui să facă o mini-cateheză înainte de a chema copiii la altar, explicîndu-le părinților cum se procedează în astfel de cazuri nedorite.