![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
2. Ca regulă generală, am observat o diferență de pastorație între apuseni și răsăriteni. Ștacheta apusenilor este o ștachetă jos plasată, la minima rezistență. "Asta este minimul a ceea ce trebuie să faceți ca să vă mântuiți. Cine vrea să facă mai mult, felicitările noastre. Dar în niciun caz nu trebuie să faceți mai puțin !" Dimpotrivă, ștacheta răsăriteană este o ștachetă sus situată, sunt canoane pentru călugări. "Atâta de sus trebuie să vă ridicați ! Cine nu reușește, mai trecem cu vederea, îi zicem "pogorământ" sau "iconomie". Această deosebire este vizibilă peste tot. Ștacheta de vest: "vinerea nu trebuie să mănânci carne. Ai mâncat carne, la revedere stare de grație, nu poți fi iertat decât prin spovadă". Ștacheta de est: "vinerea, și miercurea, și în zile de peste an, și în toate zilele din postul Paștelui și Crăciunului nu ai voie să mănânci nici carne. Nici brânză. Nici ouă. Ba chiar nici miere, că a trecut prin albine. Ai mâncat din acestea ? Trecem cu vederea, era o simplă recomandare, doar nu te-o trimite Dumnezeu în iad pentru atâta lucru !" Ștacheta de vest: "nu ai voie să folosești decât abstinența periodică și numai dacă există motive grave. Ai folosit prezervativul ? La revedere stare de grație, trebuie să faci penitență". Ștacheta de est: "nu ai voie să folosești nici măcar abstinența periodică. Sigur, dacă cei doi sunt așa, mai începători în ale credinței, înțelegem. De la duhovnic la duhovnic, pot folosi și prezervativul, ba chiar și anticoncepționalele". Dacă înțelegem această deosebire, vom înțelege și de ce apusenii nu cer ceva care nu este necesar pentru mântuirea copiilor. Citat:
Citat:
Și la frații apuseni, atunci când se face cuminecarea cu ambele specii, se înmoaie Ostia în Potir, preotul, în loc de "corpus Christi" rostește "corpus et sanguis Christi". Am observat, însă, că pâinea nedospită din ostii se solvă mai repede în comparație cu pâinea dospită, trebuie consumată imediat.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 07.01.2012 at 04:24:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La dv există ? În acest caz, trebuie să vă puneți de acord cu dl marius22: Citat:
Citat:
Citat:
Răul a apărut ca urmare a corupției naturii umane și a naturii în general. Cât păcat face câinele dv pt că ia osul altui câine, tot atâta face și copilul care ia jucăria altuia. Sper că sunteți de acord că, în vremea lui Adam, câinii nu-și furau oasele unul altuia. Nici măcar iarba, din care mâncau pe atunci.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 07.01.2012 at 04:49:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
M-am hotărît să o împărtășesc numai la un preot care este foarte atent cu cinstitele Daruri și cu care vorbesc dinainte despre modul în care o va face. Și nu e neapărat să fie duminica, deoarece bebelușii nu trebuie să ajuneze înainte. Chiar dacă vina e a preotului, este și responsabilitatea mea - așa îmi spune conștiința.
|
||||
|
||||
![]()
Ce faceți dacă imediat după împărtășanie copilul dă Sîngele pe mînă? Eu am pățit-o recent și am folosit un șervețel pe care l-am pus la colecția cu șervețele și bucăți de tricouri care urmează să fie arse.
Am văzut cîndva la o tipă care i-a arătat soțului că avea mîna udă și el s-a împărtășit practic de pe mîna soției. M-a tentat să fac și eu la fel, dar pînă la urmă m-am șters. Problema este că oricît de bine te-ai șterge, pe piele tot rămîn cîteva molecule invizibile care se vor duce la spălat... Deci nu știu cum e mai bine de procedat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred totusi , asta ca o parere personala , colectia ta nu ar trebui arsa , ci pastrata la loc de cinste intr o cutiuta , vas , recipient , si puse langa coltisorul tau cu icoane , unde se afla si candela , cartile de rugaciuni , etc . Arderea nu mi se pare o masura buna , caci prin ardere prefacem totul in scrum , in nepasare , este exact ca atunci cand vrem sa stergem urmele unei infractiuni , ori nu asta vrem in situatia de fata !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe moment a trebuit să iau o decizie imediată, atunci nu aveam cum suna duhovnicul. Iar pe viitor, nu știu, poate că ar trebui să merg în altă parte și/sau să vorbesc cu preotul înainte, să-l rog să nu exagereze cu cantitatea de Împărtășanie. De fapt de fiecare dată îi spun preotului să dea cît mai puțin, dar de data asta pînă am spus eu tot el s-a grăbit și... s-a întîmplat. Duhovnicul meu este la o mănăstire, nu am cum merge săptămînal acolo să o împărtășesc pe fiică-mea. Sfatul cu arderea mi se pare și mie ciudat, de aceea încă păstrez acele obiecte într-o cutie specială în cămară.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este chiar raspunsul la dilema cand sa impartasim copiii? La momentul intelegerii!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu stiu ca trebuie arse servetelele sau bucatile de material pe care a cazut Sfanta Impartasanie, dar e bine sa-l intrebi pe Parintele duhovnic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Duminică însă nu știu ce s-a întîmplat, o fi fost vinul mai acru, fiică-mea a ținut o vreme în gură Împărtășania și abia după vreo 10 secunde s-a strîmbat și m-am trezit cu probleme grave. De acum nu o mai împărtășesc decît dacă preotul e de acord să îi dea foarte, foarte puțin. Am observat oameni care nu-și prea fac griji pentru hainele pătate. Cînd le spun că trebuie să dea preotului hăinuța copilului în caz de accident sau să o ardă, se amuză. Din motivul ăsta, preoții ar trebui să facă o mini-cateheză înainte de a chema copiii la altar, explicîndu-le părinților cum se procedează în astfel de cazuri nedorite.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
impartasirea copiilor | liclic27 | Preotul | 94 | 26.12.2017 21:05:13 |
Moartea bebelusilor | digitekovi | Moaste | 43 | 03.05.2011 21:06:36 |
Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 20:12:34 |
Impartasirea Preotului | un.simplu.gand | Preotul | 3 | 06.09.2010 19:06:57 |
Zaharul nu calmeaza durerile bebelusilor | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 06.09.2010 14:45:29 |
|