View Single Post
Vechi 05.08.2012, 19:20:45
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Uitandu-ma la ultimele posturi,imi vin in minte cuvintele unui sfant:"Sfinteste-te tu insuti si in jurul tau se vor mantui o mie".(le redau din memorie, s-ar putea sa difere un pic).

Nu stiu ce inteleg unii prin ortodoxie. Luatul parului in mana si jap: cu el in capul ierarhilor iubitori de bani! Sau,mai bine nu...hai sa instigam pe ceilalti frati ortodocsi"adormiti" la revolta. hai sa protestam domnle, sa facem revolta...

In general si fustrarile astea au cauze ascunse...Cum sa nu ma revolt, domnle, cand ala a dat x bani si a prins post in buricul targului si mie abia mi-au gasit unul la cucuietii din deal,un catun cu vreo 10 batrani...
Am intanit atatea cazuri de genul asta.oameni care chiar au renuntat la preotie deoarece nu au prins post, asa cum spuneam, chiar in buricul targului.Si dureros, desi provin din randul celor care au studiat teologia acestia sunt cei mai inversunati impotriva Bisericii si a slujitorilor ei....

Revin cu o intrebare personala: Ce facem noi, fiecare in parte ca lucrurile sa inceapa sa mearga? Ca lucurile sa intre pe un fagas bun? Cate zile postim ptr asta? Cat timp ne rugam zilnic ptr asta?Cata milostenie dam ptr fratii nostri cazuti?

Si sa nu uitam ca preotii si ierahii astia iubitori de argint tot din randul nostru, al crestinilor de azi s-au ridicat. Probabil ca noi sau unii ca noi am fost modelele lor. Probabil ca patimile grele care zac in spatele usii frumos lacuite de "crestin ortodocsi" si-au spus cuvantul. Si-au pus amprenta si asupra lor si ceea ce este mai dureros si asupra generatiilor ce vor veni. Caci cum vrem ca copiii nostri sa fie sfinti daca noi nu ne sfintim?

Ca un rezumat a ceea ce am scris:Ne meritam conducatorii nostri sprirituali, caci ei sunt oglida starii noastre spirituale!
-dar oare de ce nu gandesc si preotii sau mai ales ierarhii asa hai sa ne sfintim noi si se sfintesc si cei din parohia noastra,sau episcopie
-eu cand eram in liceu am citit din filocalia 4 despre preotie ,cum ar trebui sa fie un preot si mi-am zis ca nu-i de mine,ca mare lucru e sa fii preot; oare de ce nu gandesc preotii care cumpara preotia pe bani asa,trebuie sa le dau eu citate din sfinti ? sunt indiferenti si se gandesc doar la bani (numai unii,nu toti); in loc sa zica nu-i de mine preotia
-am fost la o conferinta cu Parintele Teofil in Bucuresti si la un moment dat au trimis un bilet un grup de teologi studenti sau seminaristi si-l rugau sa le dea parintele un sfat pt ca o sa fie si ei preoti; si parintele Teofil le-a zis fiti crestini inainte sa fiti preoti.-unii care ajung preoti poate ca nu sunt cu adevarat crestini
-Parintele Staniloae zicea ca un absolvent de teologie inainte de a fii preot ar trebui sa stea 6 luni la manastire,sa se roage sa stie chiar o Evanghelie pe de rost si dupa aceea sa ajunga preot,adica nu oricine poate fii preot ca nu-i o meserie trebuie sa fii patruns de credinta,sa te cureti de patimi...ca sa ajungi preot
-si nu in ultimul rand vinovatii principali ca sa zic asa sunt ierarhii in frunte cu Daniel ,pai cum sa accepti domne sa te aleaga niste masoni ca patriarh (pt ca in consiliul bisericesc sunt masoni),si cum sa fii domne un ierarh pro-ecumenist cand toti Sfintii sunt impotriva ecumenismului ?
-pestele de la cap se inpute;daca episcopii nu ar accepta bani s-ar elimina acest pacat al simoniei; daca episcopii si ierarhii nu vor sa se schimbe,sa renunte la erezii si pacate grave pot eu sa-i schimb ?
-Un frate a zis lui avva Antonie : Roaga-te pentru mine ! Zis-a lui batranul : nici eu nu te miluiesc, nici Dumnezeu, daca tu insuti nu te vei sili si nu te vei ruga lui Dumnezeu.
-pai asa si cu ierarhii daca ei nu vor sa se lase de erezii si pacate mari si sa se roage pt sufletul lor putem noi sa-i obligam ? ei trebuie sa-si dea seama si sa se lase de toate ereziile si pacatele.

Last edited by antiecumenism; 05.08.2012 at 19:32:43.
Reply With Quote